Létrehozva: 2020.05.28.

Egyre több kiskorú migráns jut be Európába

Mintha tudatosan a gyerekekre összepontosítanának a „kiküldő” családok, de az embercsempészek is.

„Fenntarthatatlan” a kísérő nélküli kiskorú bevándorlók száma az Egyesült Királyságban. A helyiek bűnszervezeteket gyanítanak a jelenség mögött.

Roger Gough a Kent megyei tanács vezetője arról számolt be, hogy az illegális migránsok beérkezésének száma lassan eléri a 2015-ös migrációs válság során látottakat és csak idén 180 állítólagos kiskorút hoztak partra a megyében, ami duplája az előző évi számoknak. A kísérő nélküli gyermekeket a tanács maga veszi kezelésbe és látja el, amíg elhelyezésükről döntenek.

Gough szerint a szokatlan számok bűnszervezetek tevékenységére utalnak, és komoly problémát jelentenek Kentben, mivel a helyi ellátórendszer kapacitása véges és a jelenlegi ütemben beérkezők száma „fenntarthatatlan”.

„Jelenleg nyilvánvalóan nem történik elég intézkedés azért, hogy megakadályozzák az utazásokat” fogalmazott a tanácsos jelezvén, hogy a partiőrség csak kihozza a menekülteket, de nem rendelkezik konkrét tervvel, hogy mit kezdjen velük. „Olyan sokan érkeznek, amit mi itt Kentben biztosan nem tudunk kezelni” fogalmazott.

A Breitbart arról is beszámol, hogy a Belügyminisztérium adatai alapján 2010 és 2016 között 2 644 felnőtt hazudott a koráról azért, hogy kedvezőbb elbírálásban részesüljön.

Az utóbbi hónapokban ugrásszerűen megnőtt a brit partokat érő migránsok száma, melyről Nigel Farage a Brexit Párt vezetője többször is tudósított. A politikus arra is rámutatott, hogy nem csak csempészekhez köthetők a szálak. Emellett arra is talált példát, hogy a francia partiőrség is részese volt a migránsok átszállításának.

A görög menekülttáborokban is megdöbbentően nagyszámú kiskorú migráns gyűlt össze. Mintegy 1600 kísérő nélküli kiskorú fokozatos áthelyezését már megkezdték más európai országokba.

Csaknem ötven, kísérő nélküli kiskorút szállítottak át három hete Németországba görögországi menekülttáborokból.

A berlini belügyminisztérium arról számolt be, hogy a negyvenhét gyerek már megérkezett Athénból Hannoverbe, s bár felszállás előtt tesztelték őket koronavírusra, két hétig karanténban maradnak, mielőtt más tartományokba szállítanák át őket.

Horst Seehofer, a tárca vezetője azt közölte, hogy az áthelyezéseket hónapokon át tartó előkészítés előzte meg, valamint abbéli reményét fejezte ki, hogy más európai uniós tagállamok is követik majd a német példát, és befogadnak menekült gyerekeket.

A csoport afgán, szíriai és eritreai állampolgárokból, négy lányból és negyvenhárom fiúból áll, és több testvérpár is van köztük. Egyeseket már családtagjaik várták Németországban.

Az érem másik oldala, hogy közel 1800 szülő nélkül Németországba érkezett bevándorló fiatalkorú tűnt el a hatóságok szeme elől egy év alatt a március végi adatok szerint. A német kormány ezt a napokban közölte az ellenzéki die Linke (Balpárt) adatigénylésére, amikor megérkezett Németországba az első kontingens azon gyerekekből, akiket görög szigeteken lévő menekülttáborokból fogadott be az ország egy európai uniós egyezmény alapján.

Az 1785 regisztrált eltűnt fiatal többsége tinédzser. A hatóságoknál eltűntként jelentett, az országba migránsként, szülők nélkül érkezett fiatalkorú többsége Afganisztánból, Szíriából, Marokkóból, Guineából és Szomáliából származik – derül ki a Berliner Morgenpost birtokába került iratból.

A kísérők nélkül az országban tartózkodó bevándorló fiatalok érdekeit képviselő német szövetség (ilyen is van), arra szólította fel a politikusokat, hogy ne kvóták szerint osszák el az önkormányzatok között az ilyen fiatalkorúakat. Úgy vélik, hogy előbb fel kell deríteni, hogy tartózkodik-e az országban hozzátartozójuk, és ennek alapján kell az elhelyezésükről dönteni. Ezt azért is látják szükségesnek, mert a családtól és a barátoktól való elszakítással jelentősen csökkenthető annak esélye, hogy aztán eltűnnek a hatóságok elől, vagy emberkereskedők, bűnözők áldozataivá, esetleg maguk is bűnelkövetőkké válnak.

Az ENSZ adatai szerint több mint 5200 kísérő nélküli kiskorú tartózkodik még összesen Görögországban, ahol körülbelül 100 ezer ember torlódott fel azóta, hogy 2016-ban az európai országok lezárták határaikat a migránsáradat előtt.

Horvátország a zágrábi földrengésre és a koronavírus-járványra hivatkozva elhalasztotta a humanitárius segítségre szoruló gyermekek befogadását.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Félelmetes fejlemények: megvannak az oroszok lengyel célpontjai

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja