INSIDER

Egy üveg borért majdnem halálra vertek egy férfit Ópályiban

A községben mindenki ismerte a fogyatékos férfit.
  • Szerző: Ripost

Ópályiban élő értelmi fogyatékos férfit brutálisan megvertek, a tett helyszínén csak egy eldobott táska maradt. A félholtra vert férfiét végül a mentősök szállították el. A helyiek arról számoltak be, hogy éppen Mátészalka felől sétált gyalog Ópályiba.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Blikknek megszólalt a megvert férfi, István testvére.

„Négy napja ott hever a szatyor, még talán a cuccai is benne vannak”– sóhajt a fivér, aki képtelen a helyszínre menni.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Egy szalkai srác, a G. verte meg. Élet és halál között van a testvérem, a szemét nem tudja kinyitni, lélegeztetőgépen van, ő meg azzal dicsekszik, hogy a mellkasán ülve negyed óráig ütötte. Hát milyen ember az ilyen?”– árulta el a fivér.

A helyiek kedves emberként ismerik Istvánt, tudják róla, hogy nincs munkája és ezért jár Mátészalkára koldulni. Már évtizedek óta rótta a megszokott útját, de sosem tért vissza üres kézzel.

Az egyik helybéli szerint a férfinél lévő táska és egy üveg bor miatt vált célponttá. Sőt úgy tudják a támadó ideges volt, s ok nélkül támadt rá az értelmi fogyatékkal élő Istvánra.

„Akármi is volt az oka, elfogadhatatlan, hogy egy védtelen embert bántanak. Mert ő megvédeni sem tudta magát” – árulta el a lapnak egy helybéli.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?