KÜLFÖLD

Egy év óta a mai volt a legnagyobb roham a határkerítés ellen

Tizenkét spanyol rendőr megsérült, amikor több mint 200 migráns megrohamozta a Spanyolország észak-afrikai exklávéjának határán felállított drótkerítést – írja a V4NA hírügynökség.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A migránsok péntek délelőtt felmásztak a hat méter magas határvédelmi kerítésre, majd amikor a rendőrség le akarta szedni őket, leugrottak a túloldalra.

Összesen mintegy 250 ember próbált meg Marokkóból Spanyolország területére jutni, ebből csak száz migránsnak nem sikerült, jelentette a spanyol kormány ceutai képviselete. A spanyol rendőrség 12 embere könnyebben megsérült, amikor megpróbálták begyűjteni a bevándorlókat a kerítésről. Az incidens Ceuta északi részén, Benzú település közelében történt. A Spanyolországgal szövetséges marokkói biztonsági erőknek péntek reggel sikerült megakadályozni, hogy mintegy 400 afrikai migráns elérje Ceutát. Az összetűzések során kilenc illegális migráns könnyebben megsérült, 90 embert letartóztattak. Ezt megelőzően a legnagyobb migránsroham 2018 júliusában történt, akkor több mint 600 menekült érkezett Ceutába.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?