POLITIK

Egy cigi miatt késelt a migráns

Nem kapott cigarettát, ezért megkéselt egy járókelőt egy ittas bevándorló a neves francia város központjában. A napokban máshol is volt hasonló eset, ott is hasonló volt a kiváltó ok.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Nantes központjában, fényes nappal késelt meg egy ittas tunéziai származású migráns egy férfit, mert nem adott neki cigarettát. A bevándorló annyira feldühödött a visszautasításon, hogy kétszer is megszúrta a férfit a bal lapockáján, majd elmenekült, de a közelben járőröző bűnözésellenes brigád hamar elkapta és letartóztatta a 41 éves késelőt. Az áldozat nem sérült meg súlyosan, kórházba sem kellett szállítani és feljelentést sem tett.

A minap Toulouse-ban is volt egy hasonló eset, ott két huszonéves fiatal késsel és üvegszilánkokkal támadt két járókelőre szintén azért, mert nem adtak nekik cigarettát. Az atrocitás Toulouse belvárosában, a Saint Pierre téren történt kora reggel. A két huszonéves támadó az áldozatok lábát vette célba, késsel és egy törött palackkal vagdosták meg őket. Egy szemtanú azonnal értesítette a hatóságokat, így a rendőrök gyorsan őrizetbe vették és a városi ügyészségre vitték a késelőket, akik nem ismeretlenek a hatóságok előtt, korábban is összeütközésbe kerültek a törvénnyel. – írja au actu.fr hírportál.

És London?

A kilencmilliós brit fővárosban szinte minden napra jut egy késeléses haláleset, az áldozatok gyakran fiatal, színes bőrű férfiak, a helyszín általában valamelyik külső, szegényebb kerület, a gyilkosságok hátterében pedig nagyjából az esetek felében bandaösszecsapások állnak, a maradék ügyek egy részében pedig drog. Volt, hogy két óra leforgása alatt hat tinédzsert késeltek meg.

A BBC április elején jelentette, hogy a londoni gyilkossági ráta immár nagyobb mint New Yorké. A londoni rendőrség, a Met beismerte, hogy aggodalomra ad okot ez az egész jelenség. „Keményen dolgozunk a partnereinkkel, hogy magyarázatot kapjunk a növekedésre, és megoldást találjunk, hogyan kerülhetők el az ilyen tragédiák a jövőben”, közölték.

A bűnözési hullámot fiatalkorú elkövetők egy kemény magja vezérli, akik visszaesők, mert relatív büntetlenül követhetnek el rablásokat. A fiatalkorú elkövetők fele, a 18-24 évesek harmada bűnismétlő.

A közösségi média is hozzájárul a jelenséghez, mivel a YouTube, a Snapchat vagy az Instagram pillanatokon belül felerősíti a bandadühöt, az üzengetés, a fenyegetőzés pedig hirtelen fizikai erőszakba csap át.

A Scotland Yard felmérése a bizonyíték arra, hogy a migránsok bandákba verődve követnek el fegyveres vagy késes bűncselekményeket. Az angol börtönök már tele vannak velük. Emellett az is kiderült, hogy azok a migránsok, akik a hazájukban erőszakkal szembesültek, nagyon rossz hatással vannak a brit fiatalokra.

A brit kriminológusok régóta mondogatják, hogy a Nagy-Britanniába érkezett migráns fiatalok nem tudnak beilleszkedni, új életet kezdeni, de a brit hatóságok eddig úgy tettek, mintha meg sem hallanák, nehogy rájuk süssék a rasszizmus vádját. Egészen mostanáig hallgattak arról, hogy mennyi bűncselekményt követnek el migránsok. Elsősorban fegyveres és késes támadásokról van szó.

A fiatal migránsok ugyanis előszeretettel verődnek bandákba, amelyből 171-et számoltak össze Angliában. A felmérésből az is kiderül, hogy a háború sújtotta országokból származó migránsok a felelősek a helyi bandaerőszak megerősödéséért, ráadásul egyre több traumatizált migráns fiatal érkezik a szigetországba, és emiatt a bandák is egyre erőszakosabbak. Ezeket a csoportokat ugyanis éppen azok a fiatalok teszik erőszakosabbá, akiknek a hazájában az erőszak természetes eszköz a túlélésben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?