POLITIK

Ebből mi lesz? Egymásra támadnak a muszlimok?

A muszlim vallás elszánt hívei szívből gyűlölik a homoszexuálisokat. Ám mi van akkor, ha a melegek muszlimok?
címkék:
  • Szerző: Ripost

A legfrissebb hírek szerint április 11-én, Londonban megrendezik majd az első “iszlám büszkeség napját”, mégpedig a szervezők szerint a LMBTQ közösségek felvonulása, a Pride mintájára.

Az eseményre a pénz már összegyűlt, amire egy kampány során 10 ezer fontot ajánlottak fel az adományozók. Miután a sajtóban is elterjedt a hír, a “muzulmán büszkeség napja” számtalan elítélő üzenetet kapott a Twitteren és más médiafelületeken. Ők azonban nem tágítanak.

Mindez annak a fényében lehet érdekes, hogy az iszlám korántsem támogatja az LMBTQ közösségeket. A témában korábban készített egy összeállítást a Dzsihádfigyelő. Találtak egy videót, amelyben Kovács Miklós Ahmed imám, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke úgy fogalmazott, hogy „ezek a homoszexuálisok a lehető legmocskosabb teremtmények Allah teremtményei közül. És a muszlimnak nem szabad ezt a dolgot, ezt a betegséget ezt a förtelmes feslett dolgot soha elfogadnia. Nem szabad profilképét a Facebookon szivárványra színeznie, nem szabad éltetni őket, nem szabad szolidaritani velük.„

Egy másik videón Sandra Solomon, aki Szaúd Arábiában született de ma már Kanadában él, elmondja, hogy mit tanított neki az iszlám: “a Korán, valamint a hadíszok (Mohamed tettei és mondásai) szerint a homoszexualitást a Sátán hozta el. A muszlimoknak el kell kerülniük a melegeket és nem szabad foglalkozniuk és barátkozniuk velük, mivel mocskosak és rengeteg bűnös szexuális tevékenységet végeznek. Láthatjuk az LMBTQ közösségek üldözését a legtöbb muszlim országban, mint pl. Szaúd-Arábiában, Iránban, Afganisztánban, vagy épp Csecsenföldön. A liberálisok, baloldaliak és más képmutatók azt állítják, hogy a muszlimok és az iszlám tanítások támogatják az LMBTQ közösségeket. Ez egy nagy átverés, takíjja. A saría szerint a melegeket meg kell ölni.”

A helyszínt még nem jelölték ki, de a jegyeket két hét múlva árusítani kezdik. A szervező az “Imaan”, az Egyesült Királyság vezető LMBTQ muszlim jótékonysági szervezete, amelyet még 1999-ben azzal a céllal hoztak létre, hogy segítse az LMBTQ muszlimokat, akik elszigetelten érzik magukat az őket érintő előítéletek miatt. ”Ez abban segít majd, hogy megmutassa a következő muszlim generációnak: minden rendben van, akkor is, ha ő mint muszlim az LMBTQ valamelyik ágához tartozik” – mondta Rose, az Imaan projektvezetője, aki eltitkolta a vezetéknevét.

A rendezvényt a tervek szerint Londonban tartják 2020 tavaszán, ha sikeresen összegyűlik rá a megálmodott 5 ezer font. A rendezvény szóvivője fontosnak tartja a pride felvonulással felhívni rá a figyelmet, hogy az emberek lehetnek egyszerre az LMBTQ és a muszlim közösség tagjai is.

„Az LMBTQ muszlimok sokszor a homofóbia és az iszlamofóbia kereszttüzében találják magukat. Ezért szeretnénk egy elfogadó és biztonságos helyet, ahol az emberek úgy érezhetik, hogy nem kell választaniuk identitásaik közül, és egyszerre lehetnek az LMBTQ és a muszlim közösség tagjai anélkül, hogy ezért támadás érné őket. Ez a felvonulás egész Angliában biztonságos helyet nyújt majd az LMBTQ muszlimok számára, ahol egy percig sem kell bocsánatot kérniük, és szégyellniük azt, akik”

 

Nagy kérdés, hogy mit szólnak majd ehhez a konzervatív muszlimok?

címkék:
És ezeket olvastad már?