Létrehozva: 2019.12.07.

Durva garázsadó lesz Zuglóban, beindultak a szocialisták

Az ellenzéki többségű zuglói önkormányzat megsarcolná a kerületi garázs- és gépjárműbeálló-tulajdonosokat. Mélygarázsos társasház esetén akár évi ötvenezer forint pluszteher is sújthatja parkolóhelyenként az ott élőket. A Fidelitas szerint a baloldal újra pénzszivattyúként használja a XIV. kerületet, tudta meg a Magyar Nemzet.

„Garázsadó lesz Zuglóban. Az ötlettel egyszer már 2015-ben is megpróbálkoztak a szocialisták” – írta blogján Várnai László. A CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője azt is közölte, hogy a hozzávetőlegesen tizenöt százalékos építményadó-emelést Rózsa András momentumos alpolgármester terjesztette elő, amely a kerületi cégeken, telephelyeken és az üresen álló telkeken túl a garázsokra is vonatkozna, kivéve a súlyos mozgáskorlátozottakat és családtagjaikat. Az indoklás szerint ezzel növekedhetnek az adóbevételek, a többlet pedig a bérrendezéshez kell.

Várnai szerint mivel a garázsokra is 1400 forint négyzetméterenként az éves ingatlanadó, egy garázs pedig minimum 5×3 méter, ezért autóhelyenként minimum 21 000 forintot kellene fizetni évente. „Sőt, akiknek a kertjükben vagy a házuk alatt kétautós garázs van, azoknak minimum 50 400 forint lehet az adó, ami több mint a duplája, mint a maximálisan kivethető 25 000 forintos kommunális adó” – tette hozzá viszonyításképp. Várnai arra is felhívta a figyelmet, hogy akiknek teremgarázsban van helyük, azok duplán fizethetnek, mert nem elég, hogy két-három millióért megvették a parkolóhelyet, de adózási szempontból az egész garázsterületet osztják szét, azaz a közlekedési utakat is, tehát egy tulajdonosra akár harminc-negyven négyzetméter is juthat. „Van olyan új építésű lakópark, ahol 3000 négyzetméteres teremgarázs van minden egyes épület alatt” – tette hozzá.

Az október 13-án győztes kerületi ellenzéki koalíció választási programjában nem szerepelt a garázsadó, sőt a választáskor azzal kampányoltak, hogy az önkormányzat gazdálkodása kiegyensúlyozott, 3,8 milliárdos folyószámla-egyenleggel adták át a kerületet.

– Zuglót már Karácsony Gergely vezetése idején is pénzszivattyúként használta a baloldal – adta meg a választ Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke. A fiatal kormánypárti politikus Facebook-videójában kifejtette: az MSZP-s Horváth Csaba vezette XIV. kerület saját magának gátlástalan fizetésemeléssel, a lakosságnak adóemeléssel kezdett. – A zuglói balos testület egyik első lépése nyomán a polgármester egymillió, az alpolgármesterek 900 ezer, a baloldal képviselői 540 ezer forintot keresnek – fogalmazott, megjegyezve: eközben a lakosság számára 15 százalékkal emelkedik az építmény-, a telek- és az ingatlanadó.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában