BOZÓT

Donáth-ügy, vizsgálatot indít az evangélikus egyház

Lépett az evangélikus egyház Donáth László lelkész ügyében, aki ellen szexuális zaklatás miatt érkezett feljelentés a rendőrségre.
  • Szerző: RIPOST

Tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez a Magyarországi Evangélikus Egyház Donáth László lelkész magatartásával kapcsolatban, amelybe bevonják az érintett feleket és a gyülekezeteket is, írja a HVG. Az egyház közleménye szerint ezt az északi egyházkerület elnökségéhez érkezett személyes megkeresések teszik szükségessé.

A kommüniké szerint – amelyet Fabinyi Tamás püspök és Fábri György egyházkerületi felügyelő jegyez – az elnökség szorgalmazza a panaszok alapos kivizsgálását.

„Mindezt Krisztus ügye és az emberi méltóság védelme melletti mély elkötelezettségünk alapján tesszük, ahogyan ez a 2019. február 22-i zsinati ülésen az elnök-püspöki székfoglalóban is elhangzott:

Zéró toleranciát hirdetünk: ha szükséges, meg kell tennünk az előírt egyházjogi lépéseket, nagy intenzitással kell odafigyelnünk az áldozatok hangjára, és lelkigondozói segítséget kell nyújtanunk nekik.”

Először a TV2 Tények című műsora számolt be arról, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő apja ellen zaklatás miatt. A információi szerint Donáth László évekig zaklathatta a takarítónőt a szeretetotthonban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?