POLITIK

Dömötör Csaba: Kerülni kell a személyes találkozásokat – videó

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebookra feltöltött videójában jelzi, hogy újabb, a koronavírus elleni védekezést szolgáló filmeket jelentetnek meg.
  • Szerző: Ripost

Új szakaszba lépett a járvány, és így a kormány tájékoztató kampánya is. Mától új filmek jelennek meg azzal a fő üzenettel, hogy minimálisra kell csökkenteni a személyes találkozások számát. Csak így lehet elkerülni az egészségügyi rendszer túlterhelését. Ezek nehéz döntések, de most életeket menthetnek.

Fotó: MTI/Soós Lajos

A járvány eljutott abba a szakaszba, amikor minimálisra kell csökkenteni a személyes találkozások számát. Erre azért van szükség, mert a vírus gyorsan terjed, és „a legtöbb, amit tehetünk ellene, az az, hogy lelassítjuk” – mondta Dömötör Csaba.

Ezért a kormány újabb tájékoztató filmeket jelentet meg a televíziókban és az interneten. Ezekben többek között az szerepel, hogy kerülni kell a nagyobb közösségeket, a társaságokat, és legalább egy-két méter távolságot kell tartani másoktól. Lehetőség szerint a szűk családi találkozókon kívül minden mást halasszunk el. Azt is kérik az emberektől, hogy csak akkor hagyják el otthonukat, ha munkába mennek, bevásárolnak vagy másoknak segítenek.

„Tudjuk, hogy ezek nehéz döntések és lemondással járnak, de csak így tudjuk elkerülni az egészségügyi rendszer túlterhelését. Ha meghozzuk ezeket a döntéseket, életeket menthetünk” – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?