Létrehozva: 2020.11.02.

Dömötör Csaba: ha baj van, a baloldalra nem lehet számítani

A képviselő alig másfél percben összefoglalta, hogy mikor akasztotta meg a baloldal a járványügyi védekezést.

Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője frappánsan összefoglalta, hogy mit tett, illetve mit nem tett a baloldal a koronavírus idején.

„Hol voltak önök akkor, amikor a védekezést erősítő döntésekről kellett szavazni? Nem szavazták meg a rendkívüli jogrendet. De azért a nemzetközi lejáratókampányt azt elindították. És miközben a nyilvánosságban lépéseket követelnek, a múlt héten nem szavazták meg a szigorításokat.”

„Lépéseket követelnek a gazdaságvédelem és az egészségvédelem terén is, de minden alkalommal bedobják a botot a küllők közé” – fogalmaz a politikus a Facebook oldalán közzétett parlamenti videóban, melyhez a következő kísérőszöveget mellékelte: „Az évszakok változnak, de egy valami változatlan: ha baj van, a baloldalra nem lehet számítani. Parlamenti visszatekintés arra, hogy mikor akasztották a járványügyi védekezést.”

Bajban ismeri meg az ember a barátot, de sajnos az elmúlt időszakban világosan kiderült, hogy a baloldalra nem lehet számítani – mondta napirend előtt Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, hogy Karácsony embere, Jávor Benedek korábban azt mondta, hogy ez a mostani járvány egyáltalán nem lesz veszélyes. Amikor pedig nyilvánvaló lett, hogy a mostani járvány komoly dolog, akkor a főváros első számú vezetője bevezette a BKV-járatok sűrűségének csökkentését, így növelve a tömeget. A kormánynak kellett meglépnie az ingyenes parkolás bevezetését is – mondta Kósa. Mindezek mellett hazugságokat terjesztettek az országról. Nem támogatták azokat a kulcsfontosságú intézkedéseket, amik kellettek a sikeres járványkezeléshez – tette hozzá. Kósa szerint amikor most arról beszélt az ellenzék, hogy szigorítani kell, akkor nem szavazták meg a szigorításokat, sőt Gyurcsány Ferenc maszk nélkül ölelkezett és puszilkodott.

Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára válaszában elmondta, hogy a 2008-09-es válság során is csak a megszorításokban tudott gondolkozni a baloldal. Ezzel szemben most a magyar családokat és vállalkozásokat segíti a kabinet, így visszaépül a 13. havi nyugdíj is. Szólt arról is, hogy a családokat segíti a lakásfelújítási támogatás, az áfamentesség, valamint az illetékmentesség új lakás vásárlása esetén.

A baloldal gátolja a védekezést

Miskolc baloldali vezetése nemcsak a lakbért, hanem a temetési költségeket is megemelte, és mindez világosan mutatja, hogy a baloldal hátráltatja a védekezést – mondta Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője napirend előtt kijelentette, hogy a baloldal minden szinten akadályozza a védekezés hatékonyságát. Budapesten Karácsony Gergely a vállalkozások adóját emelné, miközben a VII. kerületben az építményadót emelik – tette hozzá. Kispesten a piaci árusokat sarcolják, Ózdon pedig csökkentették az óvónők fizetését. A baloldal nem segít, hanem hátráltatja a védekezést – mondta Simicskó.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára válaszában azt mondta, hogy a baloldal minden kritikája álságos, mivel amikor lehetőségük volt arra, hogy segítsenek, akkor a csőd szélére juttatták az országot. Ezzel szemben az elmúlt évtized megmutatta, hogy a magyar emberek munkából tudnak és akarnak megélni, a mostani kormány pedig bebizonyította, hogy tud munkahelyeket teremteni – tette hozzá.

„Jakab Péter egy szélsőséges provokatőr”

A gond azzal van, hogy Ön egy parlamenti szabotőr és egy szélsőséges provokatőr – így reagált Orbán Balázs Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. Ez egyébként egy munkahely is, és Ön évek óta tudatosan nem tesz eleget annak, hogy viselkedjen – tette hozzá a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Ön el tudja képzelni, hogy a vitázó orvosok krumplikat dobáljanak egymásra? Orbán Balázs felhívta a figyelmet, hogy saját baloldali szövetségesei vallották be, hogy tavasszal összevissza hazudoztak az Országgyűlésben az ellenzéki képviselők. Felhívta a figyelmet arra, az ellenzék felelőssége, hogy felelősen gondolkozzon az ország jövőjéről, míg a kormány feladata, hogy a meghozott intézkedéseket betartassák.

Fő cél a működőképesség megőrzése

Több kórházat bezártak, 16 ezer aktív ágyat megszüntettek, hatezer egészségügyi dolgozót elbocsátottak, és 600 milliárdot kivontak az ágazatból a kormányzásuk idején – így reagált Fülöp Attila Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására. Az Emmi államtitkára szerint a mostani járvány terjedése nem függetleníthető Európától, és ahhoz képest jól védekezünk. Egymillió lakosra vetítve a magyar adat 2,5-szer jobb, mint az uniós átlag – tette hozzá. A magyar kormány márciustól kezdve mindent megtesz, hogy az embereket minél kevésbé érintse a járvány, miközben az ország működőképessége is megmaradjon – mondta Fülöp Attila.

Mikor kérnek ezért bocsánatot?

Két alapvető feltétele van annak, hogy növekedjenek a bérek: csökkenteni kell a munkát terhelő adókat és a munkának becsülete legyen – így reagált Dömötör Csaba Vadai Ágnes (DK) felszólalására. Mi megdupláztuk a minimálbért, miközben a baloldal csak 23 ezer forinttal emelt – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A baloldal ehhez képest rekord magas adókat, utcára tett százezreket és egyhavi elvett bért tud felmutatni - hangoztatta. Az államtitkár közölte, a foglalkoztatásért felelős brüsszeli biztos is egyértelművé tette, nem ígérik azt, hogy minden európainak ugyanakkora lesz a minimálbér, csak egy javaslatról van szó. Ne terjesszenek valótlanságokat! - kérte a DK-s képviselőt. Szólt arról is, hogy Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége olcsónak és tanulatlannak nevezte a magyar munkavállalókat, amely miatt bocsánatot kell kérnie.

Kitért a koronavírus-járvány miatti egészségügyi védekezésről. Bírálta, hogy az ellenzék a halottak számával kampányol. Majd azt kérdezte, hol volt az ellenzék, amikor a védekezést erősítő döntésekről kellett határozni. Hozzátette: a múlt héten egyetlenegy baloldali párt sem szavazta meg a karanténszabályok szigorítását. Lépéseket követelnek a gazdaság és az egészségügy területén is, de minden alkalommal bedugják a botokat a küllők közé – fogalmazott. Elmondta, az ellenzék megtagadta a járvány elleni védekezésben a részvételt és ez így is marad.

Újabb kórházakat nyitnak meg

Az nem érzelmi, hanem ténykérdés, hogy lehetett-e számítani az ellenzékre tavasszal, mivel egyetlen intézkedést sem szavaztak meg – így reagált Fülöp Attila Keresztes László Loránt (LMP) felszólalására. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára szerint a magyar halálozási számok lényegesen jobbak, mint az uniós átlag. A járvány előrehaladásával folyamatosan nőni fog a COVID-ágyak száma – tette hozzá. A mostani helyzetben hat további kórházat vonnak majd be – jelentette be Fülöp Attila

Ez is érdekelhet

origo.hu

Izraeli rakéta csapást mért Iránra

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

magyarnemzet.hu

Szigorúan titkos részletek kerültek bele egy orosz videóba

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Nagyon kemény..." - Tóth Andi hasonmása tarol a neten - Videó

ripost.hu

Már tisztán látszik, gigantikus aszteroida száguld a Föld felé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?