POLITIK

Dömötör Csaba: A baloldal megakadályozná, hogy a magyarok véleményt mondhassanak a nyitásról

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált a baloldali pártok közleményére, melyben az online konzultációt kritizálták.
  • Szerző: D.K.

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Az Európai Unió országai közül Magyarországon érhető el a legtöbb vakcina. Áprilisig szeretnénk mindenkit beoltani, aki regisztrált és jelentkezett az oltásra. Így rövidesen dönthetünk az ország újraindításáról” – fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár, majd így folytatta:

Dömötör Csaba

„Nekünk fontos a magyar emberek véleménye, szeretnénk, ha elmondanák, mit gondolnak az újraindítás lépéseiről. Mára világossá vált, hogy a baloldal már nemcsak az oltások ellen kampányol, hanem azt is meg akarja akadályozni, hogy a magyarok elmondják a véleményüket az újraindításról. Sokadjára bizonyítják, hogy érzéketlenek az emberéletek és a munkahelyek védelme iránt. Sokadjára bizonyítják, hogy nem lehet rájuk számítani.

Az online konzultáció lehetőséget ad arra, hogy minden magyar ember elmondja a véleményét az újraindítás meghatározó kérdéseiről, így többek között a védettségi igazolványról, az éttermek és sportlétesítmények újranyitásáról, vagy az este 8 óra utáni kijárási korlátozásról. A véleménynyilvánítás legegyszerűbb és leggyorsabb módja az online konzultáció. Kérünk mindenkit, hogy bátran mondja el véleményét és töltse ki a kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu oldalon” – írta közleményében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

A kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A vakcinainfo.gov.hu oldalon a konzultációs lehetőség mellett továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban.

A fő témák között szerepel, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani.
Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van – tudatta.
Elmondta: egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett – tette hozzá.
Az államtitkár szerint erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben.
Minden vélemény számít – mondta Dömötör Csaba, aki ezért mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a konzultációban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?