POLITIK

Czeglédy Kunhalmit is tömte pénzzel. Mélyen hallgat az MSZP

Egyetlen szóval sem válaszoltak a szocialisták a megdöbbentő állításokra, miszerint nekik is jutott a Czeglédy-féle piszkos pénzekből.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Budai Gyula a Fidesz országgyűlési képviselője néhány napja a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában döbbenetes állítást fogalmazott meg.

A politikus elmondta hogy, találkozott egy védett tanúval, aki konkrétan jelen volt akkor, amikor

Czeglédy Csaba pénzt adott át Kunhalmi Ágnesnek a budapesti kampány finanszírozására.

Ez a pénz pedig nyilvánvalóan abból a 6 milliárd 300 millió forintból származik amit a rendőrség és a vádhatóság keres a politikuson.

A nyomozó hatóság ezt a 6,3 milliárd forintot nem találta meg Czeglédynél, ez a pénz valahol van, egyértelmű, hogy ennek a pénznek a DK és az MSZP kasszájában kell lennie

– tette hozzá Budai Gyula.

Az MSZP ezek után napok óta úgy tesz mintha süket lenne, mintha nem hallotta volna meg ezt a döbbenetes információt.

Az ügyészség az elmúlt héten újrakezdődött perben letöltendő fegyházbüntetés kiszabását, több száz millió forint értékű vagyonelkobzást és a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének elvetését kérte a bíróságtól Czeglédy személyét illetően.

A vádirat szerint Czeglédy és 22 bűntársa egy olyan számlázási láncot alakítottak ki, amelynek a lényege az volt, hogy a munkaerő-közvetítés kapcsán felmerülő közterhek megfizetését elkerüljék, és a láncolat végén található Human Operator Zrt. jogosulatlanul igényelhesse vissza az áfát.

S az is egyre nyilvánvalóbb ma már, hogy az így kilopott pénz politikusokhoz, a legfrissebb hírek szerint Kunhalmi Ágneshez az MSZP elnökéhez vándorolt tovább, így hát bátran nevezhetjük Czeglédyt az egész baloldal táskás emberének. A vádak szerint összesen 6,3 milliárd forintot tüntettek el a pártkasszákban.

Miközben a DK és a baloldal koncepciós pert emleget, a vádak komolyságát mutatja: az ügynek eredetileg 23 vádlottja volt, heten vádalkut kötöttek az ügyészséggel – amiből később hárman visszaléptek.

Négy vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és megkezdte börtönbüntetése letöltését.

A vádiratból egy olyan cégháló képe bontakozik ki, amelyben Czeglédy mozgatta a szálakat, és amely a közpénzek rendszeres megcsapolására szakosodott.

A Human Operator legfontosabb munkatársai így mind a vádlottak padján találták magukat az eljárásban: a számlázási láncban szereplő számlák kiállítása, a kifizetések teljesítése, a bérszámfejtés a pénzügyi vezető, T. Andrea harmadrendű vádlott és az ötödrendű T.-né S. Szilvia feladata volt. A könyvelés, az adóbevallások elkészítése pedig a Human Operator Zrt. főkönyvelőjéé, a másodrendű vádlott Cs.-né I. Judité.

A vádhatóság a különböző szabálytalanságokat tételesen, ötven oldalon keresztül sorolja a vádiratban, az összesítés szerint az áfa adónemben 3,254 milliárd forint, egyéb járulékok formájában 2,960 milliárd forint, tehát összességében 6,215 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért Czeglédyre, a feltételes szabadulás lehetőségének kizárásával. Ezenkívül összesen 387 millió forint értékű vagyonelkobzás és a 164 millió forint bűnügyi költség megfizettetése is szerepel a vádindítványban.

Az ügyészség a vádiratban arról is beszámolt, hogy Czeglédytől egy osztrák bank titkos széfjében egy darab 500 grammos, egy darab 250 grammos, két darab 100 grammos és egy darab 50 grammos aranyrudat is lefoglaltak. A feltételezések szerint ez az arany a DK, sőt egyes információk szerint az MSZP titkos aranykészletének egy része.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?