Létrehozva: 2018.02.21.

Czeglédy hamarosan kisétál a börtönből

Sikerült összegyûjtenie és már le is adta az országgyûlési választáson való részvételhez szükséges aláírásokat az elõzetesben ülõ Czeglédy Csaba. Ha nyilvántartásba veszik, az adócsalással gyanúsított ügyvéd kiszabadulhat a börtönbõl.

Az előzetesben levő Czeglédy Csaba nevében szerdán leadták a helyi választási irodánál az összegyűjtött ajánlóíveket, egészen pontosan 721 darabot – tudta meg a hvg.hu a politikushoz közel álló, névtelenséget kérő forrásból.

Így, ha van is elrontott aláírás, akkor is meglehet az induláshoz szükséges 500 ajánlás. A szegedi börtönben ülő politikus ismerősei az aláírásgyűjtést február 19-én kezdték meg, és állítólag nem volt nehéz dolguk, több szombathelyi választó maga jelentkezett Czeglédy családjánál, hogy aláírásukkal támogatnák a csalással meggyanúsított politikust.

Czeglédy Csaba visszaél a joggal és szökni akar - így kommentálta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, hogy hírek szerint Czeglédy jelölteti magát a parlamenti választáson, és a nevében le is adták az ehhez szükséges aláírásokat.

Így működik a maffiabaloldal: lopnak, csalnak, és azután még a törvényeket kijátszva le is akarnak lépni

- fogalmazott Halász János, aki szerint Czeglédy a jelöltség mögé bújva akar kiszabadulni az előzetesből, így akarja megúszni a börtönt, sőt valószínűleg el akar szökni.

A frakciószóvivő ezt felháborítónak nevezte.

Emlékeztetett: a "Czeglédy-bűnszervezet" ellen már 6 milliárd forintos áfacsalás és több száz diák megkárosítása miatt nyomoznak.

„Az egymással veszekedő Gyurcsány és az MSZP mégis összezár mögötte, és most úgy akarják megmenteni Czeglédyt és a saját bőrüket, hogy a jelöltséggel védelmet adnának neki” - mondta Halász János, hozzátéve: azon sem csodálkoznának, ha kiderülne, hogy az MSZP és a DK „fű alatt” segített Czeglédynek az aláírásgyűjtésben.

 

A fideszes politikus arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Vona Gábor Jobbik-elnök keddi sajtótájékoztatóján a Fidelitas egyik belvárosi tagja játszotta le felvételről egy müezzin imára hívó szavát, a Fidesz-frakció szóvivője azt felelte: azok után, hogy Vona Gábor korábban arról beszélt, szerinte az utolsó mentsvárunk az iszlám, nem csodálkozik azon, hogy ahol a Jobbik elnöke megjelenik, ott esetleg müezzinéneket lehet hallani.

Emlékezetes, a PestiSrácok.hu számolt be róla, hogy a szocialisták korábbi ügyvédje, Czeglédy Csaba függetlenként elindul az országgyűlési választásokon. Megírták azt is, ha nyilvántartásba veszik, mentelmi jog illeti meg, így kiszabadulhat az előzetes letartóztatásból és amíg a választási bizottság fel nem függeszti a politikus-ügyvéd mentelmi jogát, Czeglédy szabadlábon maradhat:

Amikor valaki igazolt képviselőjelölt lesz, jogszabály alapján mentelmi jogot kap. A mentelmi jog felfüggesztését képviselőjelölt esetében a bíróság a Nemzeti Választási Bizottságtól kérheti. A határozat meghozatalára az NVB-nek nyolc napja van. 

A mentelmi jog felfüggesztése után, ha az ügyészség úgy látja, hogy továbbra is fennállnak az előzetes letartóztatás okai, a kényszerintézkedést újra indítványoznia kell a bíróság előtt - hangsúlyozta a PestiSrácok.hu-nak ifjabb Lomnici Zoltán.  Az alkotmányjogász arra is utalt, hogy egy mentelmi joggal rendelkező személy – annak felfüggesztéséig – bármit megtehet, ad absurdum a kényszerintézkedés egyik okaként rendszerint megjelölt szökés, elrejtőzés veszélye is felmerülhet esetében.

Ismert, Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő felfedezés: évmilliárdok óta nem történt hasonló

origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

magyarnemzet.hu

A húsfogyasztókat és a gazdákat büntetné a német kormány a zöldpolitika nevében

life.hu

Victoria Beckham a férje hátán távozott a százmilliós szülinapi partijáról - Fotók

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal