POLITIK

Helyreigazítás: Czeglédy fertőzte meg Gyurcsánynét, vagy becsapta a bíróságot?

Helyreigazító közlemény: 2021. március 7. napján a www.ripost.hu online felületünkön közzétett „Czeglédy fertőzte meg Gyurcsánynét, vagy becsapta a bíróságot?” című online cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy dr. Czeglédy Csaba megbetegedett, és a koronavírusra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt. Továbbá azt a való tényt, hogy dr. Czeglédy Csaba nem jelent meg a bírósági tárgyaláson, azon való tény elhallgatásával, hogy a bíróság nem idézte tárgyalásra dr. Czeglédy Csabát, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy dr. Czeglédy Csaba becsapta a bíróságot annak érdekében, hogy ne kelljen megjelennie.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Valamint azt a való tényt, hogy dr. Czeglédy Csaba találkozott Dobrev Klárával, és azon való tényt, hogy Dobrev Klára ezt követően bejelentette, hogy elkapta a koronavírust, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy dr. Czeglédy Csaba fertőzte meg Dobrev Klárát.

...

Itt valami nagyon nem stimmel. Szerdán kora reggel Czeglédy Csaba arra hivatkozással nem jelent meg a kecskeméti bíróságon, hogy megbetegedett, elkapta a koronavírust. Gyurcsányné azonban akaratlanul is lebuktatta a cimborát.

Ugyanis Facebook oldalára kitett egy a bírósági eljárás kezdete előtt alig néhány órával készült fotót, amelyen jól látható, hogy Szombathely főterén vígan cseverésznek a a koronavírusban „szenvedő” elsőrendű vádlottal.

Fotó: Facebook

Ebből következően két eset lehetséges. Czeglédy vagy újabb bűncselekményt követett el és becsapta a bíróságot, hogy ne kelljen megjelennie az újrakezdődött büntetőperben, vagy...

Nos az is lehet, hogy ő maga fertőzte meg Gyurcsánynét. A DK elnök felesége ugyanis röviddel ezután ugyancsak bejelentette, hogy elkapta a koronavírust.

Igaz nem csak Czeglédy lehet ezért felelős, hanem a fél baloldal. Gyurcsányné ugyanis nemcsak Czeglédyvel dumcsizgatott Szombathelyen, de maszk nélkül – lehet, hogy ő maga körbefertőzte a fél baloldalt. Találkozott például Szegeden Botkával, Szombathelyen a szoci Neménnyel, de még a Dunaújvárosi dékásokat is megölelgette.

Fotó: Facebook Maszk sehol....

 

Czeglédynek mindenesetre jól jött ez a kis koronavírus, hiszen az újrakezdődött büntetőperben súlyos vádakkal kell szembenéznie.

A hírhedt áfacsaló évek óra próbál kibújni a törvényes felelősségre vonás alól, jogi trükkök, mondvacsinált mentelmi jog, s most éppen a koronavírusra való hivatkozás ürügyével.

Szerdán kezdődött volna el újra végre sok-sok hónapos késlekedés után, ezúttal a kecskeméti bíróságon a nagy botrány kavaró büntetőügy, a kamu iskolaszövetkezetek segítségével végrehajtott sok százmilliós áfacsalás ügye, de Czeglédy, a baloldal táskás embere ezúttal a koronavírusra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt.

Pedig a vádirat szerint fegyház és vagyonelkobzás vár Gyurcsány barátjára.Az ügyészség ugyanis letöltendő fegyházbüntetés kiszabását, több száz millió forint értékű vagyonelkobzást és a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének elvetését kéri a bíróságtól.

A vádirat szerint Czeglédy és 22 bűntársa egy olyan számlázási láncot alakítottak ki, amelynek a lényege az volt, hogy a munkaerő-közvetítés kapcsán felmerülő közterhek megfizetését elkerüljék, és a láncolat végén található Human Operator Zrt. jogosulatlanul igényelhesse vissza az áfát.

S az is egyre nyilvánvalóbb ma már, hogy az így kilopott pénz politikusokhoz vándorolt tovább, így hát bátran nevezhetjük Czeglédyt a baloldal táskás emberének.

A vádak szerint összesen 6,3 milliárd forintot meghaladó összegű adót csaltak el. Miközben a DK és a baloldal koncepciós pert emleget, a vádak komolyságát mutatja: az ügynek eredetileg 23 vádlottja volt, heten vádalkut kötöttek az ügyészséggel – amiből később hárman visszaléptek.

Négy vádlott beismerő vallomást tett, és megkezdte börtönbüntetése letöltését. A perben utoljára Czeglédyt fogja meghallgatni a bíróság.A vádiratból egy olyan cégháló képe bontakozik ki, amelyben Czeglédy mozgatta a szálakat, és amely a közpénzek rendszeres megcsapolására szakosodott.

A Human Operator legfontosabb munkatársai így mind a vádlottak padján találták magukat az eljárásban: a számlázási láncban szereplő számlák kiállítása, a kifizetések teljesítése, a bérszámfejtés a pénzügyi vezető, T. Andrea harmadrendű vádlott és az ötödrendű T.-né S. Szilvia feladata volt. A könyvelés, az adóbevallások elkészítése pedig a Human Operator Zrt. főkönyvelőjéé, a másodrendű vádlott Cs.-né I. Judité.

A vádhatóság a különböző szabálytalanságokat tételesen, ötven oldalon keresztül sorolja a vádiratban, az összesítés szerint az áfa adónemben 3,254 milliárd forint, egyéb járulékok formájában 2,960 milliárd forint, tehát összességében 6,215 milliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért Czeglédyre, a feltételes szabadulás lehetőségének kizárásával.Ezenkívül összesen 387 millió forint értékű vagyonelkobzás és a 164 millió forint bűnügyi költség megfizettetése is szerepel a vádindítványban.

Az ügyészség a vádiratban arról is beszámolt, hogy Czeglédytől egy osztrák bank titkos széfjében egy darab 500 grammos, egy darab 250 grammos, két darab 100 grammos és egy darab 50 grammos aranyrudat is lefoglaltak. A feltételezések szerint ez az arany a DK titkos aranykészletének egy része.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?