NÍNÓ

Addig trükközött az albérletes csaló, hogy évekre fedél kerülhet a feje fölé

Duplán átverte áldozatait a 32 éves férfi
címkék:
  • Szerző: Buster

A vádirat szerint a férfi 2018 augusztusa-októbere között bérelte azt a IV. kerületi lakást, amit jogosulatlanul kiadásra hirdetett, majd a jelentkezőktől foglalóként, kaucióként pénzt vett át. A sértettekkel írásbeli szerződést is kötött a bérbeadásról, amelyben a lakást a sajátjaként tüntette fel, továbbá a szerződésbe további valótlan adatokat adott meg magáról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Elítélték az albérletes csalót

Képünk illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet)

Volt, hogy kulcsot is adott a sértetteknek, ám arról később kiderült, hogy nem illik az ingatlan zárjába, az átvertek pedig hiába hívták, elérhetetlenné vált számukra. A csaló egy alkalommal egy társát kérte meg arra, hogy a sértettektől a pénzt átvegye, úgy hogy a társa is tudott a csalásról. A csaló 4 esetben, összesen több mint 1,5 millió forintot szerzett meg.

A vád szerint a vádlott 2017-2018. évben úgy jutott pénzhez, hogy nyílászárók és egyéb kiegészítők (ajtók, ablakok, garázsajtó, elektromos redőny) cseréjére, beépítésére kért és vett át előleget a sértettektől. Az elvállalt munkát azonban nem végezte el.A vádlott így szintén négy sértettnek összesen több mint 500 000 forint kárt okozott.

Börtön

Két év hat hónapot kapott a csaló, az ítélet nem jogerős – Képünk illusztrció (Fotó: Shutterstock)

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfival szemben több rendbeli csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A bíróság emellett elrendelte a terhelt egy korábbi, próbaidőre felfüggesztett 1 év 4 hónap fogházbüntetésének a végrehajtását is. Társát a bíróság pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért fellebbezett, valamint a vádlott és védő is fellebbezést jelentett be.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?