Létrehozva: 2020.05.17.

Brüsszel hiába zsarol: a migránsok számára nem lesz „újranyitás”

Magyarország a bevált migrációs politikáján nem kíván változtatni – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi Györgyöt felidézte, hogy az Európai Bíróság arról döntött: a menedékkérőknek vagy kiutasítási határozat hatálya alatt álló harmadik országbeli állampolgároknak a röszkei tranzitzónában való elhelyezése őrizetnek minősül.

A főtanácsadó nem tartja véletlennek, hogy a bíróságnak ez a gyors döntése egybeesett azzal, amikor az Európai Parlamentben Magyarországról vitáztak. Úgy értékelt, politikai nyomásgyakorlásról van szó, melynek célja a Magyarország által kialakított határrendészeti rezsim és migrációs politika megváltoztatása.

Kiemelte: „a Soros György által szervezett civil szervezetek”, a baloldali liberális pártok és az Európai Unió apparátusa 2015 óta folyamatosan arra törekednek, hogy lehetővé tegyék, áthaladhassanak Magyarországon az emberek, megszűnjön a határőrizet, vagyis, hogy a magyar emberek akarata helyett mások érdekei, politikai célja érvényesüljenek.

Bakondi György arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat az országokban feloldják, akkor dinamikusabb szakaszba léphet az illegális migráció. Hozzátette: mintegy 600 ezer illegális bevándorló van Líbiában, továbbá Tunéziából és Algériából is megindulhatnak a migránsok Európa felé. Emellett arra is készülni kell, hogy Törökország is úgy folytatja migrációs politikáját, hogy a határok megnyitásával próbáljon nyomást gyakorolni az Európai Unióra – közölte a főtanácsadó.

Német Szilád államtitkár a hírhez kapcsolódon közölte: Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős katonai-rendőri őrizet és továbbra is működjenek a tranzitzónák.

 

A embercsempészek is egyre aktívabbak Egyre aktívabbak és elszántabbak az embercsempészek és emberkereskedők a koronavírus-járvány alatt – olvasható a hágai székhelyű Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) pénteken közzétett jelentésében. Az európai uniós tagországok közti rendőrségi együttműködést koordináló szervezet legfrissebb beszámolója szerint a bűnözők nem állították le tevékenységeiket, új útvonalakat találnak ki, és új módszereket vetnek be, hogy áldozataikat, akik általában illegális bevándorlók, megkörnyékezzék. Az embercsempészek a határellenőrzési intézkedések újbóli bevezetése, illetve szigorítása miatt egyre többet használnak kisebb vízi járműveket folyami határok átlépésre, illetve a járművekbe beépített titkos helyiségekben rejtik el áldozataikat, olyan teherautókban és vonatokban, amelyek továbbra is átjuthatnak a határokon. A jelentés arra is rávilágít, hogy olyan országokban, ahol a prostitúció legális, a szexuális szolgáltatásokat nyújtó létesítmények bezárása növelheti a szexuális kizsákmányolást célzó emberkereskedelmi tevékenységeket. Az utazási korlátozások sok helyütt ellehetetlenítik a mezőgazdasági idénymunkások foglalkoztatását, így megnőhet az igény az unión kívüli országokból érkező illegális munkaerőre – emelték ki az Europol szakértői. A jelentés szerint tavaly 5853 emberkereskedelemmel és embercsempészéssel kapcsolatos ügyben nyomoztak a hatóságok Európa-szerte, és közel 20 ezer bűnelkövetőt sikerült letartóztatni.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába