Létrehozva: 2017.11.17.

Vona sírós hangon kérte, hogy higgyenek neki...

Sokakat megdöbbentett, hogy Vona Gábort vendégségbe hívta a budapesti zsidónegyedben található Spinoza-ház. A pódiumbeszélgetés házigazdája Rangos Katalin volt.

Szerző Ripost

A rendezvény úgy kezdődött, hogy a Médiatörvény előírásainak ellentmondva nem engedték be a PestiSrácok.hu és az  az Echo Tv stábját, mondván, nem regisztráltak és túl sok a vendég, miközben az Index és a HVG újságíróját simán beengedték. Az esemény egyébként a szervezők meghívója szerint sajtónyilvános volt és nem volt regisztrációhoz kötve.

A beszélgetés egészét  a 888.hu tudósítója szerint egyfajta abszurd légkör jellemezte. A balliberális újságírónő és Vona pártelnök nyilvánvalóan azért társalogtak, hogy

a balliberálisok kegyet gyakorolva megpróbálják legitimálni az eddig teljesen szalonképtelen Vonát a sajátjaik körében. Vona pedig mindent elkövetett annak elhitetése érdekében, hogy a Jobbik már "megtisztult" és megváltozott. 

Rangos Katalin újságíró kicsit megfeddte Vonát, hogy ugyan már ejnye-bejnye, mi volt  a múltban az a kis radikális szélsőjobboldali kilengés. Mire a jobbikos pártelnök, mint valami szemérmetes szűzlány, irult-pirult, majd pedig töredelmes beismerő vallomást tett, hogy ő nem is érti, hogy történt, ami történt, de ő nem is azt akarta, és ma már nagyon bánja és megveti mindazt, amit ő és a pártja tett. 

Vona elmondta, hogy ő már megszabadult a gárdamellényétől, és ő különben sem felelős semmiért, ami a gárdában történt. Vona nem kért bocsánatot pártja és politikusai cigányozó, zsidózó, illetve antiszemita kijelentéseiért. Csak annyit fűzött hozzá, hogy "voltak vállalhatatlan dolgok".  A cipőkbe köpő jobbikos képviselőről pedig a pártelnök azt mondta:  bár vállalhatatlan, amit tett, de nem lett volna jó ha, ezért valamiféle büntetéssel szankcionálják.

Amúgy Vona szerint nem csoda, ha egyesek ezek alapján úgy gondolják, hogy a Jobbik néppártosodása nem is igazi dolog, hanem csak valami megjátszott, hazug politikai húzás. 

Majd  a beszélgetés csúcspontján Vona Gábor kedves, majdhogynem sírós hangon közölte:

Õ minden látszat ellenére azt kéri, hogy higgyék el neki - mármint a helyszínen jelenlevők -, hogy ő és a Jobbik is őszintén megváltozott.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

vg.hu

Valami súlyos történik az ukrán elnöki hivatalban: Zelenszkij kirúgta az egyik legfontosabb emberét

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Súlyos betegségéről beszélt a gyönyörű magyar műsorvezető: „Alig állok a lábamon és mindenem fáj”

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-