Létrehozva: 2019.04.10.

Ütik egymást az elvtársak, a szocialisták Gyurcsányékat szidják

A balliberális ellenzéki oldalon hiába hangoztatják az összefogás és az együttmûködés szükségességét, valójában öldöklõ küzdelem zajlik a felek között az elsõségért.

Gyurcsány nem tud letenni arról, hogy minket kell legyőzniük – mondta egy a Magyar Nemzethez került hangfelvételen Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke. Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányának vezetője pedig Gyurcsány feleségét, Dobrev Klárát vádolja plágiummal mondván, lenyúlja a szocialisták ötleteit.

„Megint az a belső indíttatása Gyurcsány Ferencnek, hogy az MSZP-t kell legyőzni. Tehát egész egyszerűen nem tud letenni arról a szándékáról, hogy minket kell legyőzniük, több mandátumot szerezni, nagyobb támogatást” – hallható Tóth Bertalan MSZP-elnöktől egy, a Magyar Nemzethez került, kiszivárgott hangfelvételen, amely a szocialisták kampányeligazítóján készült március végén.

A balliberális ellenzéki oldalon tehát hiába hangoztatják az összefogás és az együttműködés szükségességét, valójában öldöklő küzdelem zajlik a felek között az elsőségért.

Az MSZP elnöke az aktivistáknak, hálózatszervezőknek a hangfelvételen kijelenti: „Tárgyaltam Gyurcsány Ferenccel, de sajnos nem a közös érdeket láttam. Mert lássuk be, egyáltalán nem lett volna mindegy, hogy az európai parlamenti választás után a Jobbik lesz a legerősebb ellenzéki párt, vagy a baloldal lett volna a legerősebb ellenzéki erő”.

A hangfelvétel tanúsága szerint a rendezvényen házfelújítási botrányba keveredő Ujhelyi István ugyancsak kiosztja Gyurcsányékat. Azon kesereg, „bármit csinálunk, másnap a DK követő üzemmódban ugyanazt csinálja. Mi bejelentjük reggel az aláírást Európáért, és aznap este Dobrev Klára élő videóban ugyanazt bejelenti. Szóról szóra ugyanazt.”

Megkapja a magáét az LMP is, és rájuk Ujhelyi úgy tekint, mint akiktől szavazatokat rabolhatnak a szocialisták. „Van még mindig három-négy százalék körüli támogatottságuk, mert az emberek azt hiszik, hogy a tévében reggeltől estig szereplő Hadházy Ákos és Széll Bernadett még mindig az ő politikusuk.”

Ujhelyi szavaiból kiderül, hogy az LMP szavazótáborát a párt korábbi képviselőjével, a jelenleg párbeszédes Jávor Benedekkel szólítanák meg, „mert, hogy itt egy százezres tömegről beszélünk”. Ujhelyi szerint „Bencének… az a dolga, hogy egy eddig ránk nem szavazó választói réteget hozzon be a közös listára.”

Szóval nagy a tét, ki legyen az úr a baloldalon.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy az aggodalom Szilágyi Áron drámai sérülése miatt

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

life.hu

Négy csillagjegy szülöttei úgy bánnak az édesanyjukkal, mint egy királynővel

vg.hu

Különösen pusztító vírust terjesztő kullancsfaj jelent meg hazánkban

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

Hivatalos: Lázár János minisztériuma bejelentette, mikortól kapható az egynapos autópálya-matrica – ez a pontos dátum és ár

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Mi bajotok van?” — MC Hawer kiakadt a Házasság első látásra bombázóira

ripost.hu

Olyat találtak az ellenőrök az egyik KFC konyhájában, azonnal bezáratták

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-