Létrehozva: 2018.03.26.

Szoci kampányokba ment Czeglédy lopott pénze: kitálalt a védett tanú

A Czeglédy-féle bûnszövetkezet lopott pénzébõl finanszírozták a maffiabaloldal politikai tevékenységét. Százmilliókat lapátoltak át.

Az elmúlt hónapokban többször is bebizonyosodott, hogy a bűnszövetkezetben, adó milliárdok elcsalására felépített, Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezeteket valójában a baloldal politikai céljaira használták.

Először a DK elnökéről, Gyurcsány Ferencről derült ki – aki mellesleg Czeglédy személyes barátja -, hogy százmilliós nagyságrendben kölcsönzött cégén, az ALTUS-on keresztül a letartóztatott ügyvéd-kampányfőnök cégének. Aztán a szövetkezetek zászlóshajója, azaz a Human Operator Zrt. fővárosi irodájának egyik korábbi alkalmazottja beszélt arról, hogyan bonyolították le Érden az MSZP jelöltjének kampányát iskolaszövetkezeti diák munkavállalókkal.

A napokban egy védett tanú vallomására hivatkozva Budai Gyula nyilatkozta azt a sajtóban, hogy Kunhalmi Ágnes és Czeglédy Csaba személyesen találkoztak a 2014-es kampány előtt és Czeglédy pénzt adott át Kunhalminak. Ehhez hasonló fekete pártpénz-ügyletek, akár komplett baloldali kampányok illegális finanszírozása és lebonyolítása többször is előfordult az elmúlt években.

 

Gyakorlatilag erre építették fel a hálózatot és erre használták a be nem fizetett adó milliárdokat – árulta el a PestiSrácok.hu-nak megszólaló védett tanú, aki a hálózat egyik kulcsfigurája. A férfi Kész Zoltán (immár vitán felülállóan álfüggetlen) képviselő 2015-ös  veszprémi kampányán keresztül szemléltette Czeglédy Csaba  módszerét.

Czeglédy Csaba a 90-es évek óta tudatosan építette politikai karrierjét és azt az iskolaszövetkezet hálózatot, amelynek köszönhetően már 2002-re nélkülözhetetlenné vált a baloldalon. A fiatal baloldal egykori építője, egyben Czeglédy kortársa és mozgalmon belüli riválisa kijelentette: a szombathelyi politikusnak már az első iskolaszövetkezete, a Rébusz is szocialista ifjúsági szervezetek, a BIT és a FIB főszponzora volt.

2002-től a diákokkal minden választás idején aktív kampánymunkát végzett és végeztetett. Cserébe sorra nyerte a munkákat az állami cégektől és a busás pályázati pénzeket a baloldali kormányok idején.

A 2010-es kormányváltás utáni időszakban – amikor elzárultak az egyéb pénzcsapok – Czeglédy és cégei, valamint az iskolaszövetkezeti hálózat lett a baloldal fő támogatója, túlélésének anyagi biztosítéka – jelentette ki Zuschlag János.

Az interjúból kiderül, hogy

diákok felhasználásával, szombathelyi központtal körülbelül húsz éven át épült az a bűnszövetkezet, ami most a hatmilliárd forintos adócsalás gyanújának megállapításával lebukott. A hálózat leleplezésével a nyomozók a kampánypénz-köldökzsinórt is elvágták, így már érthető, hogy a baloldali politikusok, köztük Gyurcsány Ferenc, Kunhalmi Ágnes és Lendvai Ildikó tüntetéseken üvöltve, körömszakadtáig védik a letartóztatott “pénztárost”, azaz Czeglédyt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-