BOZÓT

Soros pénzéből az Ötvenhatosok terén

Miközben sokszínûségről, szabad gondolatokról szól a pályázati felhívás, mára egyértelmû politikai propagandarendezvénnyé vált az ARC kiállítás.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Miközben a Soros György pénzelte plakátpályázat felhívása valamiféle művészi szabadságot próbál körülírni, a kiállított plakátok egyértelműen aktuálpolitikai propagandát sugároznak.

„Ez az a hely, ahol ott járhat az eszed, ahol akarod! Itt semmi sem kötelező, semmi sem hivatalos, semmi sem elvárt, semmi sem szalonképtelen és semmi sem unalmas! Ez az a hely, ahol az eszedet arra használhatod, amire mindig is szeretted volna: kalandozásra, álmodozásra, felébredésre, felhomályosulásra, kifejezésre, beszólásra, befelé űrhajózásra, szétesésre és összestoppolásra…"- szólt a felhívás, de

a Geszti Péter nevéhez kötődő pályázat 2017-re egyértelműen a mindent tagadó, megkérdőjelző, sehol semmi jót nem látó ellenzéki politika szolgálatába szegődött. Ha valami a javára írható hát az, hogy nem tagadja, hogy mindezt Soros György pénzéből, a Nyílt Társadalom alapítvány egyértelmű támogatásával teszi.

A Soros-féle politikai kívánalmak tükröződnek így hát minden egyes plakáton, az ellenzéki pártok akár rendezvényeket is tarthatnak a művészetnek álcázott politikai agitáció kellős közepén. Unalmasan egy irányba mutat minden, az időzítés is pontos, az úgynevezett civil szervezeteket átvilágító, külföldi pénzek útját nyomon követni akaró törvény ellen próbál mozgósítani. Hogy hol?

Sokaknak lesz rossz szájíze attól, hogy mindez az Ötvenhatosok terén zajlik..

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?