BOZÓT

Soros nyomást gyakorol az útjában lévő országokra

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György nyomást gyakorol a terve útjában álló országokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.
  • Szerző: Ripost

     Kocsis Máté hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben azt mondta, a legnagyobb téttel rendelkező európai parlamenti választás lesz a jövő évi, a kérdés az, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők lesznek többségben.


    Szavai szerint ma még "a lejárt szavatosságú EP-ben" a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, és mindent megtesznek azért, hogy megbüntessék, megbélyegezzék azokat, akik a véleményükkel szemben állnak, így Magyarországot is.


    A bevándorláspárti brüsszeli európai politikusok egyik utolsó kétségbeesett kísérletének nevezte, amikor Dimitrisz Avramopulosz migrációs biztos múlt héten az ENSZ-közgyűlésen egyértelművé tette, hogy el akarják venni a tagállamoktól a határvédelmet, legalizálni akarják a migránsok beáramlását, és sürgetik az áttelepítési programok végrehajtását.


    "A fejétől bűzlik a hal, ez a fej pedig Brüsszel és annak politikai elitje" - mondta, hozzátéve, hogy ennek az elitnek a mecénása Soros György, aki hálózatán keresztül, demokratikus legitimáció nélkül akar nyomást gyakorolni a terve útjában álló tagállamokra, amelyek nem akarnak lemondani a határőrizet jogáról.


    A frakcióvezető szerint a hazai Soros-hálózat és a hazai ellenzék is aktivizálódott, "belföldi politikai álmaikat még mindig külföldön dédelgetik, itthon pedig kampányblöffökkel terelik el a figyelmet a valódi európai vitáról". "Soros-portálok támadják a magyar miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel" - mondta.
    Kocsis Máté jelezte, szerdán kezdődik meg az Országgyűlésben a Sargentini-jelentésben foglaltakat visszautasító határozati javaslat vitája. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szeretné, ha a Ház uniós napirendként tárgyalná az előterjesztést. "Ennek az égvilágon semmi akadálya nincs" - közölte, hozzátéve, hogy így módja lesz Ujhelyi Istvánnak elmondani a parlamentben, miként változott meg 2015 és 2018 között az a véleménye, miszerint semmilyen VII. cikkely szerinti eljárást nem támogat.


    A szocialista politikusnak lehetőséget kell biztosítani arra is, hogy elmondja, milyen megfontolásból szavazott Magyarország ellen, és követett el "morális értelemben mindenképp" hazaárulást - mondta a Fidesz frakcióvezetője.


    Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: valóban elindult az EP-választási kampány, amit onnan is tudni, hogy újra aktív Demszky Gábor, újra az ellenzék vezére Gyurcsány Ferenc, és a korábbihoz hasonló nyomásgyakorlásnak van kitéve a kormány.
    Õ is idézte Dimitrisz Avramopulosz minapi felszólalását, amelyben - idézte az államtitkár - a migrációs biztos egyértelműen kiállt a migráció szükségessége mellett, és méltatta a betelepítési kvótákat.
    Dömötör Csaba szerint a görög biztosnak semmilyen felhatalmazása nincs arra, hogy az EU-s tagállamok nevében ilyen kötelezettséget vállaljon.
    Magyarország nem akar kvótát - nyomatékosította, majd feltette azt a kérdést, hogy vajon miért akarnak további betelepítéseket, és miért akarják elvenni a határvédelem jogát. Dimitrisz Avramopulosz szavaiból kiderül, azért, mert gazdasági lehetőségként tekintenek a migrációra - mondta a kabinetiroda államtitkára.
    Brüsszelben erőltetik a terveket, mert tudják, a jövő évi EP-választás után lehet, hogy már nem lesz lehetőségük ezek végrehajtására - fogalmazott Dömötör Csaba, úgy értékelve, soha nem volt még ilyen jelentőségű európai választás.

"Jövő májusban az önfeladást jelentő nyílt társadalom és a biztonságot garantáló, kereszténydemokrata alapokon álló Európa alternatívái között kell majd választanunk" - mondta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?