Létrehozva: 2018.10.09.

Soros a jó barátját, Demszky emberét küldte a Jobbikba

Volner János a Facebookon rántotta le a leplet arról, hogy hosszú ideje mennyire szoros az együttmûködés Soros György közvetlen munkatársai és a Jobbik között.

A Jobbik alelnöke egy Facebook-posztban kérte számon a párt vezetőségétől, hogy miért ápolnak hosszú ideje rendkívül szoros kapcsolatokat Soros György embereivel.   Közülük hármat is megnevezett, olyan Soros-bizalmasokat, akik ott ültek a Jobbik legutóbbi küldöttgyűlésén is, szeptember 29-én.

Közülük a leginkább megdöbbentő figura Teplán István, aki Soros György legbelsőbb köreihez tartozik. Teplán nem véletlenül volt hosszú éveken át a CEU, a Soros- kádereket képző egyetem rektorhelyettese. Õ volt ugyanis az egyik ötletadója, kitalálója magának az egyetemnek.

Erről a Soros-alapítványok magyarországi működését feldolgozó belső évkönyvek is többször, hangsúlyosan megemlékeznek. Ezekből idézett még 2004-ben a Heti Válasz, amikor a CEU megalapításáról cikkeztek.

 

A Jobbikot átvevő, Soros közvetlen felügyelete alá helyező Teplán dolgozott Demszky Gábor közvetlen politikai kabinetjében is! Erről egy Demszky Gábor által írt dokumentumkönyv is több alkalommal beszámol.

 

 

Például itt, amikor egy Magdi nevű Demszky-munkatárs idézi fel, hogy a Jobbikba küldött Teplán, például Rajk László mellett, már a kezdetektől Demszky szűk politikai kabinetjéhez tartozott.

Soros György nem véletlenül bízta a Jobbik átállításának kényes feladatát ennyire szoros bizalmasára és régi "elvtársára".

A RIPOST információi szerint Teplán konkrét utasításokkal érkezett a Jobbikba. Nekik kellett gondoskodnia arról, hogy a pártot a gárdista múlt után elfogadja a liberális értelmiség. Személyesen részt vett például Heller Ágnes meggyőzésében, hogy tegye le a voksát Vona Gábor és a nemrég még a Duna-parti cipőket meggyalázó Jobbik mellett.

Teplán, akit a bécsi újság is CEU-potentátként emleget, innen kezdve mindennapos vendég lett a Jobbikban, tanácsokat adott, irányított. Nem véletlenül hívták meg a legutóbbi, szeptember 29-i küldöttgyűlésre is, ahol közvetlenül az elnökség mögött kapott helyet. Volner János maga posztolta ki az ezt bizonyító fotót. A vörös nyíllal megjelölt férfi Soros egyik legfőbb bizalmasa, közvetlenül az elnökség mögött.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

14 másodperc után meglőtte az év legviccesebb öngólját a válogatott focista - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Olimpikonunk játszóterezett a kislányával, majd egyből érezte, nagy a baj

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-