BOZÓT

Sikerült-e Soros mesterterve? Sikerült-e kivetni a Nagy Hálót Orbánra?

Nem véletlenül ment Soros György Junckerhez az Európai Bizottság elnökéhez. Nem véletlenül ölelték meg egymást annyira szorosan...
  • Szerző: RIPOST

Még utódját Alex nevű fiát is bemutatta a luxemburgi politikusnak, jelezvén, hogy a Soros-hálózat lényegében dinasztikus alapokra épül, a trónörököst már megnevezték.

A látogatás legfőbb célja nyilvánvalóan Orbán Viktor  politikai izolálása volt.

Soros György mindent megtett azért, hogy sarokba szorítsa a magyar politikust, mindenekelőtt azért, hogy a migránsáradat megindulhasson dél felől, hogy meg lehessen bontani a kerítést.

A terv, mint az szombat délelőttre kiderült, nem sikerült. Hiába lobbizott Junckernél Soros, a jobboldali pártok többségét tömörítő Európai Néppártban biztos helye van a FIDESZ-nek és Magyarország miniszterelnökének.

Ahogy Orbán Viktor kabinetfőnöke Rogán Antal ma a hiradó.hu-nak nyilatkozta:

A néppárti elnökségi ülés végére „egyértelműen megerősödött és mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy Magyarországnak az Európai Unióban, a Fidesznek az Európai Néppártban van a helye. Ez a kérdés és bármilyen más, ilyen értelmű felvetés lezártnak számít”.

Rogán Antal arról is beszámolt, hogy ez Európai Néppárt elnöksége arra kérte a magyar miniszterelnököt – ami egyébként megegyezik a kormány álláspontjával is –, hogy az Európai Bizottsággal minden kérdésben álljon készen a tárgyalásra.

Az Európai Néppárt elnökségi ülésén, ahogy az Európai Parlamentben is,

Orbán Viktor miniszterelnök részletesen ismertette a magyar kormány álláspontját több kérdésben, így a nemzeti konzultációval, a külföldi finanszírozású szervezetekről szóló törvénnyel és a Soros-egyetem ügyével kapcsolatban is

– számolt be az ülésen történtekről annak zárást követően Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök.

Orbán Viktor az ülésen hangsúlyozta azt is,

Magyarország továbbra is fontosnak tartja a határok védelmét és azt, hogy minél kevesebb illegális bevándorló - sőt, ha lehet, akkor egyetlenegy sem - jusson be az Európai Unió területére.  Ezért a kormány minden korábban hozott intézkedését, beleértve a tranzitzónákat, fenn akarja tartani. Ezzel az ország teljesíti azokat a kötelezettségeket, amelyeket a schengeni egyezményben rögzítettek.
    

Kérdésekre válaszolva elmondta azt is, Magyarország hajlandónak mutatkozik beengedni a 14-18 év közötti migránsokat, de csak abban az esetben, ha alávetik magukat DNS-vizsgálatnak, így ugyanis egyértelműen kiderülhet, hogy valóban az említett korcsoportba tartoznak-e. 
    A tranzitzóna létét boncolgató kérdéseket és kéréseket viszont nem tudja megfontolás tárgyává tenni a kormány, mert azt gondolják, hogy az része a határvédelemnek, és nem zárt, nem őrzött, így szabadon lehet onnan távozni, csak az unió területére nem lehet belépni onnan, amíg a szükséges idegenrendészeti eljárások le nem záródnak - mondta a politikus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?