BOZÓT

Õrült hőség váltja a viharkáros lehűlést

Kétszáznál is több esethez riasztották a tûzoltókat
  • Szerző: emta

Nagy erejű széllel és jégesővel érkezett az ítéletidő hazánkba vasárnap. – Csaknem ötven lakóház sérült meg a viharban, a kollégák több mint kétszáz esetben intézkedtek, döntően fakidőlésekhez riasztották őket – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is kidőlt. A legnagyobb természeti károkat Orosházán regisztrálták, ott mintegy 25 házban keletkezett kár, a városi kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére pedig fa borult – az ottani helyreállítási munkálatok még tegnap is tartottak.

Budapesten a víz okozott gondot, ami miatt több villamos vonalán pótlóbuszok jártak. Püspökladányban két ház vált lakhatatlanná, az ott élők átmenetileg rokonokhoz költöztek. Törökbálinton villám csapott egy ház tetőszerkezetébe, Hatvanban pedig egy 15 méteres fa dőlt egy üzletre.

Az Időkép előrejelzése szerint a jelentős felfrissülés csak átmeneti, mától ismét afrikai eredetű légtömegek érkeznek a térségünkbe, így csütörtökön és pénteken újra 40 fok körüli lehet a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?