BOZÓT

Rettegnek a helyiek a ráckevei bandaháború miatt

Se ki, se be! – Rendőrautók zárták le pénteken az utcákat Ráckevén a csütörtöki drogleszámolás miatt. Ahogy a Ripost is megírta, két család egymásnak rontott az utcán fegyverekkel, vasvillával, ami miatt kilenc ember könnyebben, egy férfi súlyosan megsérült. Körülbelül 70 ember ütötte egymást az utcán, aminek a rendőrök és a TEK kommandósai tudtak csak véget vetni. A szomszédok szerint a drog váltotta ki a leszámolást.
címkék:

- Majdnem egy egész utca választja el a két családot, mégse tudják békén hagyni egymást!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- kezdte egy utcában élő nő.

– Régebben jóban voltak, még össze is jártak, de megromlott a viszony köztük. Az egyik család drogot kezdett el árulni, amit fogyasztanak is. Megkínálták a másik családhoz tartozó gyerekeket, akiknek a szülei ezen felháborodtak. Néhány hónapja összeverték az egyik kereskedőt, majd azok karddal mentek bosszút állni. A végén persze tudtuk, hogy ezt nem fogja egyik család sem annyiban hagyni, csak idő kérdése volt, hogy kitörjön a totális háború…

Fotó: Sulyok László

A verekedést követő napon mind a két család házánál több rendőrautó is állt. Információink szerint azért, mert akik otthon maradtak, lányok, asszonyok, attól féltek, hogy rajtuk is bosszút állnak.

MTI/Mihádák Zoltán

A zsaruk még péntek délben is helyszíneltek. Több, a környéken élő család is arról számolt be a -nak, hogy hiába akarnak elköltözni, lehetetlen.

MTI/Mihádák Zoltán

– Évek óta itt élünk, de gyűlöljük!

– mondta egy édesanya.

– Engem többször is megvertek már. Itthon voltam a kisgyerekkel, amikor bejöttek és elkaptak. A férjem éjszakás volt. Hiába akarunk elköltözni, ha meghallják, hogy melyik környéken van a ház, azonnal eltűnik az érdeklődő.

Fotó: Sulyok László

A helyiek mind a két családot kerülik, mert, mint mondták, “balhésok”.

Kollégánk az utcában összefutott a súlyosan sérült férfi testvérével, akinek a szeme szintén vérben úszott. Ő is résztvevője volt a verekedésnek.

- Éppen a kórházba tartunk a bátyámhoz, remélem, túléli

- mondta.

A szomszédok szerint jó, hogy sok rendőr, mert nincs még vége a nézeteltérésnek...

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?