BOZÓT

Puzsér megmondta a tutit: Karácsony az MSZP-vel seftel

Folytatódik az ellenzéki belháború. Puzsér sajtótájékoztatót tartott, s megüzente Karácsonynak, ha zsarolással próbálkoznak, ő zsarolással fog válaszolni.
  • Szerző: RIPOST

Társadalmi vitára bocsátja programját a Jobbik és az LMP támogatását élvező Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, aki szerint a „régi baloldal” Karácsonnyal az élen csak a pozíciókról „seftel”. Nem hagyta szó nélkül a zuglói önkormányzat parkolási botrányát sem.

Puzsér Róbert pénteki sajtótájékoztatóján fontosnak nevezte az ellenzéki koordinációt, de hangsúlyozta, hogy az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum program nélkül egyeztet, ami szerinte tulajdonképpen kizárólag a pozíciók behajtására irányuló „seftelés”.

Szóvá tette, a Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat  nem hisz abban, hogy az önkormányzat be tudja szedni a parkolási pénzeket, helyette magáncéget bíznak meg, „hogy aztán azok felhajtsanak a zuglói önkormányzatnak egymilliárdos hiányt”.

Puzsér Róbert azt is elmondta, arra válaszul indítják be fél évvel a voksolás előtt kampányukat, hogy a másik ellenzéki főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és támogatói megnevezték kerületi polgármesterjelöltjeiket.

„Ez nem megy úgy, hogy Karácsony Gergely azután, hogy a Jobbik beállt a centrum együttműködésbe, rácsapja a karantén ajtaját a Jobbikra, meg Puzsérra, aki most bent maradt a karanténban. Hahaha” – mondta Puzsér.

Hozzátette: továbbra is nyitott a régi baloldallal az együttműködésre, de ha őt zsarolják, akkor ő is zsarolással és erőszakkal fog válaszolni.

Vizsgálják a parkolási botrányt

Jövő héten felállhat az a Fidesz kezdeményezte kerületi bizottság is, amely a Karácsony Gergely polgármester nevéhez kapcsolódó zuglói parkolási botrányt vizsgálhatja ki. A kormánypárti képviselők által kezdeményezett rendkívüli testületi ülésen meg akarják vitatni a Közbeszerzési Döntőbizottság kerületi parkolási közbeszerzésekkel kapcsolatos határozatában foglaltakat is. Mint ismeretes a Karácsony Gergely által vezetett önkormányzat a botrányos és az egész sajtót bejárt előzmények után igyekezett egy újabb 412 milliós közbeszerzést megnyeretni a C-Ware Kft.-vel, amely ugyanúgy parkolóautomaták beszerzéséréről, üzembe helyezéséréről, üzemeltetéséről szólt, mint a korábbi alkalommal. A Közbeszerzési Hatóság észrevette a trükközést, és kezdeményezte a KDB-nél Zuglóval szemben a jogsértés megállapítását és a bírság kiszabását. Mivel az önkormányzat nem tudta – hiszen honnan is tudta volna – bizonyítani, hogy joga lett volna a verseny kizárására, így inkább visszavonta az eljárást. Vélhetően azért, hogy elkerüljék a nagyobb botrányt, és az újabb kínos bírság fizetését.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?