BOZÓT

Pert indítottak, hogy eltiltsák az ebtartástól a kutyáját megkínzó porrogi nőt

Évekig rövid láncra kötve, étlen-szomjan tartotta a kutyáját, már el is ítélték állatkínzásért jogerősen. Most azon vannak, hogy a kegyetlen asszonynak soha többet ne lehessen kutyája.
  • Szerző: Ripost

Tavaly júniusban jelentettek fel egy porrogi nőt, aki akkor már egy éve a melléképülete ajtajához rögzítve egy 2,8 méteres láncon tartotta kutyáját, akinek sem elég vizet, sem elég ételt nem adott. A lánc mélyen belevágott már a kutya nyakába, ahol mély, gennyes seb és bőrgyulladás alakult ki, amelyet beleptek a legyek. Az állampolgári bejelentés miatt intézkedő rendőrök lesoványodva találtak rá az állatra.

Fotó: Profimedia

A nő ellen büntetőeljárás indult, akit végül jogerősen nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság, melynek a végrehajtását egy évi próbaidőre felfüggesztette. A lesoványodott állat még a büntetőeljárás alatt egy állatkínzás ellen fellépő nonprofit szervezethez került.

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága azonban nem elégedett meg az állatkínzás elleni ítélettel, most pert indítottak a nő ellen, hogy a bíróság tiltsa el az ebtartástól.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?