BOZÓT

Ostobán hazudott nagyot a jobbikos parlamenti képviselő

Mondhatni 5 perc alatt bukott le. Valótlanul állította, hogy a magyar parlament hivatala vette neki a repülőjegyet a luxusútra.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Óriásit hazudott a jobbikos Szilágyi György az azonnali kérdések órájában a parlamentben. A politikus azt állította, hogy az Országgyűlés fizette neki a riói nyári olimpián való részvételt. A valóság ezzel szemben az, hogy az utat a Budapest 2024 kft. fizette a politikus számára, derítette ki az Origo.

Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezte a jobbikos Szilágyi György a parlamentben az azonnali kérdések órájában, és azt állította, hogy a riói nyári olimpián való részvételét az Országgyűlés fizette.

Az Origo megkereste a parlament sajtóirodáját az ügyben akik azt közölték, az Országgyűlés Hivatala sem repülőjegyet sem szállásköltséget nem fizetett Szilágyi György jobbikos képviselőnek a 2016-os riói olimpiára. Szilágyi útját egyébként a Budapest 2024 kft. fizette.  

 

Korábban veréssel fenyegetőzött

Mint arról korábban többen is  beszámoltak, Szilágyi 2017-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát. A Jobbik-képviselő korábban ismert futballhuligán volt, az igazi keménymag tagja. Több nagyobb balhéban is részt vett. Szilágyi 1992-ben már az ultracsoport egyik vezetőjeként utazott Pozsonyba, ahol kommandósok verték szét a fradistákat. A politikus később kitért a kérdés elől, hogy vajon részese volt-e komolyabb balhéknak. Így mentegetőzött:
Nem vagyok büntetett előéletű.Szilágyi jó barátja volt a ferencvárosi huligánok vezérének, a 2010-ben meghalt Karsai „Hypós" Ferencnek, lényegében a bandavezér helyetteseként tevékenykedett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?