BOZÓT

Összevissza hazudozik Orbán Viktorról a Soros-média

A Soros György pénzelte propagandaújság, a 444.hu tudatosan hazudott. Azt állították, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt nem született közös nyilatkozat a visegrádi négyek és Japán múlt heti találkozóján. Mindebből egy szó sem igaz.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az igazság ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor ott sem volt, amikor a V4-Japán nyilatkozat lekerült a napirendről.

 

 Az amerikai tőzsdespekuláns magyar portálja - külföldi helytartói a mai napig ott ülnek a 444.-hu-t tulajdonló cég vezető testületeiben - azt írta, hogy Orbán Viktor kormányfő ellenkezése miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a csúcstalálkozójukat követően.

 

Az igazság ezzel szemben, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök kérte (ráadásul még korábban, mielőtt találkoztak volna a japán miniszterelnökkel), hogy ne legyen közös nyilatkozat, mert a V4-ek nem kompetensek világpolitikai kérdésekben. Ráadásul amikor Babis ezt javasolta, Orbán Viktor ott sem volt, mert még tartott az Európai Néppárt ülése. A Soros-média zászlóshajója, a 444.hu a tények ellenére közölte a nyilvánvaló hazugságot, azt írva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök miatt nem született közös nyilatkozat a visegrádi négyek és Japán múlt heti találkozóján.

Ezzel szemben a tényszerű, jegyzőkönyvben is rögzített igazság, hogy egyértelműen Andrej Babis cseh miniszterelnök javaslatára került le a napirendről a közös nyilatkozat. Ezt a kérdést még egy előző megbeszélésén eldöntötték, de még azelőtt, hogy Orbán Viktor odaért volna, ő ugyanis a Néppárt ülése miatt késett. 

A találkozó helyszínéről származó információink alapján a cseh miniszterelnök azért nem akart közös nyilatkozatot, mert úgy gondolta, hogy világpolitikai kérdésekben a V4-ek nem illetékesek. A találkozó sikeres volt gazdaságilag, illetve a japán miniszterelnöknek kifejezetten tetszett a V4-ek migrációhoz való hozzáállása. Japánban ugyanis nem engednek senkit letelepíteni, családegyesítésre sem kerülhet sor.

Az Origo információi szerint a japán miniszterelnökkel való találkozón már nem is szerepelt  a napirenden közös nyilatkozat, hiszen azt a V4-miniszterelnökök korábban már elvetették -  ahogy írtuk, Babis cseh miniszterelnök javaslatára.


A Soros-blog tehát ismételten és tudatosan álhírt gyártott, aminek  célja  kizárólag a V4-ek megosztása lehetett.

címkék:
És ezeket olvastad már?