BOZÓT

Oltás- és vitaminellenes egészségügyi szekta híve a Márki-Zay család

Márki-Zay felesége akár vádlott is lehet abban büntetőperben, ami egy kisbaba tragikus halála miatt zajlik. Férjével együtt egy szülészeti magánvállalkozást irányítottak, sokáig közösen. Ráadásul kiderült, hogy a politikus felesége érintett egy másik hírhedt ügyben, az úgynevezett "fényevő szülők" perében is. Ott is életét vesztette egy kisgyerek.
  • Szerző: Ripost

Ma még mindkét esetben csak a szülők ülnek a vádlottak padján.

Márki-Zay Péter, a híres-hírhedt hódmezővásárhelyi politikus nemrég még ügyvezetője volt annak a vállalkozásnak, amelyben feleségével együtt „otthon szülő” egészségügyi szolgáltatást kínáltak, mondhatni „jó pénzért”.  A baj ott kezdődik, hogy a politikus és neje a tudományos állásponttal szembehelyezkedő oltás- és vitaminellenes „egészségügyi szekta” tagjai, de legalábbis ezekkel azonos nézeteket vallanak és terjesztenek!

 

Márpedig ezek a nézetek közvetve vagy közvetlenül ezúttal egy alig néhány hónapos kisfiú halálát okozták. Az ijesztő bűncselekményre elsőként a 24.hu cikke hívta fel a figyelmet.

Márki-Zay feleségét – férje politikusként ügyesen kimenekült a  korábban általa irányított szülészeti vállalkozásból - egyelőre még csak tanúként hallgatta a meg a bíróság.

A egészségügyi cég révén ugyanis, nem kis összegért, a Márki-Zay-vállalkozás vezette le a későbbi  tragédiához vezető otthon szülést.  Olyan megdöbbentő dolgok derültek ki a tárgyaláson, hogy a Márki-Zaynét kihallgató bíró már figyelmeztette a politikus nejét, hogy önmagára nézve nem köteles terhelő vallomást tenni.

A lényeg, hogy az újszülöttnek nem adták be a magyar előírások alapján kötelező K-vitamint, ami ellen megdöbbentő módon maga Márki-Zayné is szónokolt bírósági vallomásában.

Pedig a csecsemő agyvérzéses halálához minden valószínűség szerint a K-vitamin be nem adása vezethetett, vagyis a politikus feleségének a tudományos állásponttal szektásan szembehelyezkedő álláspontja jócskán közrejátszhatott a tragédiában.

Szögezzük le, hogy a jogszabályok, vagyis a gyermekgyógyászati klinikai irányelvek kötelezően előírják a K-vitamin beadását.  Ez ugyanis megakadályozza az újszülöttek vérzékenységét, esetleges agyvérzését. Márpedig a kisbaba halálát ez utóbbi okozta!

Amikor a bíró ezt Márki-Zayné fejére olvasta, ő hosszasan habogott, hogy bár szülésznő, sőt egészségügyi vállalkozó, de mégsem ismeri ezt a szabályt. Ezután figyelmeztette a bíró, hogy önmagára nem köteles terhelő vallomást tenni, vagyis akár vádlott is lehet belőle.

 

 

A tárgyalásról kiszivárgott hangfelvételek ezt egyértelműen bizonyítják!

Ma még nem tudni, hogy a szülők elleni büntetőperben tényleg bővül-e a vádlottak köre, és a kötelező K-vitamin beadását megkerülő politikusfeleség, illetve a korábban Márki-Zay által irányított zavaros egészségügyi vállalkozás büntetőjogi megítélése mi lesz.

A politikus és neje által alapított cég amúgy részese volt egy másik tragédiának is, az agárdi fényevő család ijesztő körülmények között elhunyt kisfia is az ő közreműködésükkel született meg.

Ennek a halálesetnek a kapcsán derült ki, hogy Márki-Zayék, illetve a velük együtt dolgozó szülész orvosok a kötelező K-vitamin mellett az oltások beadását is ellenzik, vagyis bizonyíthatóan az oltás- és vitaminellenes szekták nézeteit vallják.

A fényevő család kisbabájának tragikus halála  ugyanis összefüggésbe hozható az általuk ellenzett BCG-oltás elmaradásával is.

A történtek, a Márki-Zay-féle egészségügyi vállalkozás, illetve a család veszélyes nézetei hatalmas felháborodást keltettek az orvostársadalomban, illetve az egészségügyi szakmában. Kontársággal és kisbabák életének veszélyeztetésével vádolják őket. Több indulatos blog is kifejti az őket elítélő véleményeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?