Létrehozva: 2019.03.26.

Névtelen bankkártyával fizették a nálunk letartóztatott terroristát

Miután az Európai Unióba érkezett, név nélküli bankkártyát kapott az a szír férfi, aki a gyanú szerint az Iszlám Állam egyik vezetõje volt - az információt megerõsítette a férfi ügyvédje az M1-nek. Úgy tudni, hogy havonta 500 eurót, vagyis több mint 150 ezer forintot utaltak a kártyára - hangzott el az M1 Híradójában.

A férfi 2016-ban érkezett Európába, tavaly decemberben akadt fenn egy ellenőrzésen, Ferihegyen. Vasárnap rendelte el letartóztatását a magyar bíróság. Tagadja, hogy terrorista lenne. Az M1 információi szerint azzal védekezik, hogy valójában a görög titkosszolgálat ügynöke.

Állítólagos titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva szerette volna elkerülni a letartóztatást a terrorcselekménnyel gyanúsított Hassan F. Bírósági meghallgatásán a férfi azt mondta, hogy a görög titkosszolgálat ügynöke, és azon dolgozik, hogy minél több, Európába szökött dzsihadistát rendőrkézre juttasson

Azt ígérte, hogy többet is elárul, ha a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egyedül hagyják a tárgyalóteremben a bíróval és a védőjével. Ajánlatát a bíróság elutasította, a TEK pedig vizsgálja annak komolyságát.

Sok olyan dolgot mondott a tárgyaláson a férfi, amivel megpróbálja magát kihúzni az ügyből – mondta Hajdu János, a TEK főigazgatója. Minden információt, ami a férfi szájából elhangzik, megvizsgálnak, akár nemzetközi partnerek segítségével is – tette hozzá.

Terrorszervezettel nem működik együtt egy hatóság sem

Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1-nek azt mondta, hogy nincs az a titkosszolgálati érdek, ami miatt a görögök, vagy bármely európai ország hatóságai együttműködnének az Iszlám Állam egyik vezetőjével.

Hassan F. ügye hétfőn az Országgyűlésben is szóba került. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a szír férfi esete is bizonyítja, hogy a migránskártyákkal Brüsszel terroristákat is pénzelhet.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: ez a brutális dzsihadista legalább húsz ember kivégzésével hozható összefüggésbe, jellemző módon menekültnek állította be magát, anonim bankkártyát is kapott. „Ennyit arról, hogy ezeket a kártyákat mennyire lehet ellenőrizni” – fogalmazott az államtitkár.

 

 

Hassan F. a gyanú szerint 2016-ban Szíriában az Iszlám Állam emírjeként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi Homs városában bosszúból, és a lakosság megfélemlítésére kivégezte egy család húsz tagját, mivel egyikük megtagadta, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez.

Hassan F. emellett szerepelt az Iszlám Állam propagandavideóiban is. A férfi ellen a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. Hassan F. mindent tagad, azt állítja, összetévesztik valakivel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-