BOZÓT

Nem segít a garázstulajdonosokon a zuglói önkormányzat

Hiába tiltakoztak, a zuglói önkormányzati testület nem segít rajtuk, ezért hosszú pereskedés elé néznek a garázstulajdonosok. Nemrég ultimátumot kaptak: 30 napon belül le kell bontaniuk saját tulajdonú, ám a MÁV kezelésében lévő területen álló garázsukat, mert a zuglói önkormányzat fizetős parkolókat tervez a helyére.

Nem hátrált ki a zuglói önkormányzat: továbbra is szándékukban áll átvenni a MÁV-tól a Francia úti garázssor helyét. Horváth Csaba polgármester inkább módosíttatta a független képviselő előterjesztését, patthelyzetet teremtve ezzel. Várnai László azt szerette volna elérni, hogy az önkormányzat határozatban mondja ki: a területet, ahol mintegy 230 garázs áll, nem veszi át a MÁV-tól saját hasznosításra. A garázstulajdonosok januárban kapták meg felmondóleveleiket az általuk használt területre a MÁV-tól, mely szerint 30 napon belül el kell hagyniuk azt – és szabadon kell visszaadniuk, azaz a rajta álló garázsuk lebontásáról is nekik kell gondoskodniuk, hiszen az az ő tulajdonukat képezi.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel a tulajdonosok így nem csak 2-3 milliót érő garázsaikat veszítenék el, hanem a bontás és a veszélyes hulladék elszállítása is az ő költségük lenne, érdekképviseletükből mintegy 50-en mentek el a testületi ülésre, amitől azt várták, hogy az önkormányzat véget vet a rémálomnak. A felmondóleveleket kiküldő MÁV korábban lapunkat is arról tájékoztatta egy hivatalos levélben, hogy az önkormányzattal együttműködve a jelenlegi garázsok helyén 450 fős fizetős parkolót létesítenek majd. „A Francia úton lévő területet a jövőben a MÁV Zrt. közérdekű hasznosításra, azaz parkolóhelyek kialakítására átadja a XIV. kerületi önkormányzatnak. A területen várhatóan kb. 450 parkolóhely létesíthető. Az önkormányzattal a vasúttársaság folyamatosan egyeztet.” – írták lapunknak szó szerint. Ehhez képest az önkormányzat tagadja ezt, mi több, Hajdú Flórián momentumos alpolgármester „fake newsnak” nevezte a MÁV hivatalos levelét a testületi ülésen. Horváth Csaba polgármester végül egyszerűen megkerülte a tulajdonosok ügyét, és miután Várnai László előterjesztését nem fogadták el, arra módosította, hogy a területen fel kell számolni az illegális szemétlerakást. Pedig a zuglói képviselők is tisztában lehetnek azzal, hogy a Francia úti illegális szemétlerakónak semmi köze a garázsokhoz, nem a tulajdonosok hordják oda a szemetet. „Nem mondták ki, hogy nincs szándékukban hasznosítani a területet, azt pedig letagadták, hogy parkolóhelyet szeretnének itt létesíteni” – mondta Várnai lapunknak. A garázstulajdonosok így most vélhetően pereskedésbe kezdenek, ami évekig is elhúzódhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?