Létrehozva: 2017.06.01.

Mikor mond igazat Soros a migránsokkal kapcsolatban?

A történelem menetébe mindenáron beavatkozni akaró önjelölt világmegváltó új cikket jelentetett meg, melyben a migráció kérdése szokás szerint központi helyen szerepel...

A véleménycikknek nevezett írásban Soros igaztalannak tartja azokat a vádakat, miszerint ő "gonosz spekulánsként"  valamiféle összeesküvés keretében azon dolgozna, hogy  Európát illegális bevándorlókkal árassza el.

Csakhogy akkor mire véljük eddigi megnyilvánulásait?

Amikor például 2016 októberében a Die Weltben arról értekezett, hogy a migránsokra költött milliárdok meg fognak térülni, amikor kijelentette, hogy

Európa idősödő népességére tekintettel több előnye van a migrációnak, mint amennyibe az integráció kerül. (…) Az EU-nak jelentős számú menekültet kell befogadnia a frontországokból.

Vagy amikor 2016 júliusában a foreignpolicy.com portálon kifejtette, hogy az az EU-nak elégséges anyagi forrást kell biztosítania egy átfogó migrációs politikára. Becslések szerint ez évente 30 milliárd eurót venne igénybe.

"Ez mind szükséges ahhoz, hogy lenyugtassuk a közvélemény félelmeit, megszüntessük a menedékkérők kaotikus áradatát, biztosítsuk az újonnan érkezők teljes körű integrációját, közel-keleti és afrikai országokkal mindkét fél számára előnyös kapcsolatot teremtsünk, valamint hogy beteljesítsük Európa humanitárius kötelezettségeit”

– írta  a migráció elősegítését támogató cikkében Soros. 

Európa várja a migránsokat?

 

Amikor Soros legutóbb egy éve, 2016 júniusában felszólalt az Európai Parlamentben, ki tudja, mire alapozva  már azt állította, hogy az európai polgárok többsége pozitívan tekint a  bevándorlásra.

 

Egy korábbi véleménycikkében pedig azt fejtegette, hogy az EU-nak legalább évi 1 millió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket  elosztva a tagállamok között.  Szerinte a menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kellene támogatni, ehhez az Európai Uniónak hosszú lejáratú kötvényeket  kell kibocsátania.

 

Az évente több mint egymillió migráns letelepítése érdekében szerinte az EU-nak mozgósítania kell az úgynevezett civil szervezeteket, az egyházakat és a vállalkozásokat is, hogy támogassák az ügyet.

 A menedékkérőknek biztonságos útvonalakat kell biztosítani - írja Soros -, először Görögországból és Olaszországból azokba a tagállamokba, amelyekbe tartanak. A következő lépés ezeknek az útvonalaknak a „frontline” (vagyis a válságövezeti) régiókig való meghosszabbítása...

Vagyis Soros nyíltan deklarált célja - amit most próbálna letagadni - egyfajta üzemszerű, Európába migránsokat szállító "emberszivattyú-rendszer" létrehozása...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

travelo.hu

Íme, a hazai 10 legolcsóbb termálfürdő, ahol elfogadható árakkal várnak

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-