Létrehozva: 2019.05.11.

Migránskártyákra jut pénz Brüsszelben, a babaváró támogatást betiltják?

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tartott Brüsszel újabb aggasztó döntése miatt. Mindenkit megdöbbentett, hogy miközben a migránsok támogatására, így a névtelen migránskártyákra is egyre több pénzt csoportosítanak át Brüsszelben, az Unió bürokratái megtámadták a babaváró programot.

Szombat délelőtt a Bikás parkban tartott sajtótájékoztatót Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára. Az eseményen az államtitkár reagált arra, hogy támadás érte a babaváró támogatást Brüsszelben.

Rétvári Bence azt mondta, hogy Brüsszelben azt a támogatást, ami nem a migránsokat, hanem a magyar családokat segíti, kritizálják.

A magyar kormány számára elfogadhatatlanok a babaváró támogatás bevezetésének brüsszeli kritikái.
Rétvári Bence azt is mondta, hogy Brüsszel az előzetes egyeztetési eljárásban kifogásolta a magyar kormány által bevezetni kívánt babaváró támogatás bankokon keresztüli folyósítását.

Arra is felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy Brüsszel a migránskártyák kapcsán semmilyen versenyjogi korlátozást, kifogást nem emelt, holott az ilyen kártyákra érkező pénzt is bankokon keresztül utalják. Ezt az államtitkár felháborító kettős mércének nevezte.

Jól látható, hogy egy olyan támogatást, ami nem a migránsokat, hanem a magyar családokat segíti, kritizálják- fogalmazott.

Magyarország elfogadhatatlannak tart minden, a családtámogató programot illető kritikát, és a kormány azon dolgozik, hogy július 1-jével elindítsa ezt a támogatási formát is, amelyet a családvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos részének nevezett - mondta az államtitkár.

Értesüléseink szerint a kormányzatot – amely folyamatosan tárgyal az unióval – meglepte a brüsszeli ellenkezés, mert korábban sem a csokkal, sem a csokhitellel nem volt ilyen probléma, holott mind a kettőt a bankrendszeren keresztül folyósítják. Úgy tudjuk, a kormány véleménye szerint az ellenkezés kifejezetten a gyermekvállalást támogató programnak szól, és nem a konkrét konstrukciónak.

A bürokrácia mezébe bújtatott támadás azért is beszédes, mert éppen az uniós választási kampány idején próbálja megfúrni a magyar kormány intézkedéseit a brüsszeli elit. Azok estek most neki a magyar babaváró rendszernek, akik  terrorizmus támogatását is lehetővé tevő névtelen migráns kártyákra egyre több pénzt akarnak elkülöníteni.

A babaváró kötvénnyel szemben támasztott kifogások tipikus ürügynek tűnnek a több gyerek születését elősegíteni akaró rendszerrel szemben.

Rétvári Bence azt mondta, hogy a magyar kormány álláspontja továbbra is változatlan: a magyar családokban látja Magyarország jövőjét és nem a migrációban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

mandiner.hu

Pankotai Lili: „V. Judit egyetlen szava sem bizonyítható, hiszen nem voltunk ott a Magyar-családnál”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Vicces locsolóversek, mert húsvétkor is kell a poén

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-