BOZÓT

Mi történik itt? Két nap alatt két főszerkesztő dobta be látványosan a törölközőt...

Mintha valamiféle forgószél pusztítana az un. ellenzéki sajtóban. Két nap alatt két főszerkesztő döntött a villámgyors távozás mellett...
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Mivel a kiadott nyilatkozatok többnyire semmitmondóak, mondhatni görcsösen igyekeznek elfedni a lényeget, törvényszerűen megindult a találgatás.

A legtöbben biztosra veszik, hogy Simicska direkt  politikai irányítása, az Index egyértelműen a Jobbik szolgálatába állítása miatt állt fel a portál főszerkesztője, Dudás Gergely.

Szinte biztosra vehetjük ezt a verziót hiszen alig néhány napja a Simicska-féle hatalomátvétel után ő maga hangsúlyozta ki, hogy azonnal feláll, ha bármiféle nyomásgyakorlást érzékel.

Utódját Tóth-Szenesi Attilát a szakmában sokan a minden politikai reményét a Jobbikba fektető üzletember bizalmasaként emlegetik. Aki eddig is teljesítette,  - igaz még visszafogottabb módon - amit  kértek tőle. A cikkek részletes elemzése kétség kívül bizonyítja, hogy az Index alig álcázott módon máris hangot váltott az addig szélsőjobboldaliként és antiszemitaként megjelenített párttal kapcsolatban...

Mai hír, hogy a távozás mezejére lépett a Népszava főszerkesztője is. Sokan a Nagy Balos Belháborút, Gyurcsány és Botka egyre durvuló háborúját látják a háttérben.

A szűkszavú közlemény csak ennyit mond: Közös megegyezéssel távozik a Népszava főszerkesztői székéből Németh Péter, helyét a lap jelenlegi főszerkesztő-helyettese, Horváth Gábor veszi át. Aztán sokat mondóan hozzáteszik:

A döntésben egyetértett az érintett, a kiadó és a szerkesztőség is. Bővebb tájékoztatást a Népszava nem adott.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?