BOZÓT

Megy a kavarás a Színművészetin: Mindenki Gothár Pétert várja!

Vajon megérkezik valaha a szexuális zaklatást elkövető rendező az egyetemre?
  • Szerző: BDF

Elhalasztották Gothár Péter meghallgatását a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, délelőttről délutánra. A és az Origo is úgy értesült: ez már a második halasztás. Először 10, majd 11 óráról beszéltek, aztán átkerült délutánra az időpont.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Kollányi Péter / MTI

A változtatás oka egyelőre nem ismert, de lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy az etikai vizsgálatra az egész magyar sajtó kíváncsi.

Az orgánumok képviselői már órák óta állnak az épület előtt, hogy megérkezzen a szexuális zaklatást elkövető rendező a meghallgatására.

De vajon megérkezik-e valaha az egyetemre Gothár Péter? És, ha igen, bujkál-e majd a sajtó elől, és tényleg azon a bizonyos hátsó ajtón csempészik majd be, hogy kitérhessen a kínos kérdések elől? Az Origo információi szerint ugyanis van egy másik bejárat is az épületbe, ahol akár be is vihették a rendezőt.

Amint a is beszámolt róla, a vizsgálatra azért kényszerült a Színművészeti, mert előbb Fekete Péter kulturális államtitkár levelet írt Upor László rektorhelyettesnek, majd a fenntartó innovációs és technológiai minisztérium is jelezte, hogy figyelemmel kíséri az ügyet. Tehát a vizsgálat elől nem tud kitérni a Katona egykori rendezője, akit egyébként lehetséges, hogy már az épületben bújtatnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?