BOZÓT

Megszólalt egy úszóedző a Wladár-botrányról

Szerinte azért nem "borul ki még jobban a bili", mert sokan félnek a Magyar Úszószövetségben. Hosszú Katinka is elítélte az elnök tegnap nyilvánosságra került megnyilvánulását.
  • Szerző: Ripost

Mint ismeretes a TV2 Mokka című reggeli műsorában részleteket közöltek egy hangfelvételből, amely arról tanúskodik: a Magyar Úszó Szövetség tavaly megválasztott elnöke, Wladár Sándor minősíthetetlen hangnemben beszélt egy úszónőről.

Mindenki megb***ta, sajnos én nem b***tam meg

– mondta többek között az úszóelnök a trágár és sértő hangneme miatt sűrűn kisípolt hangfelvételen.

A botrányos ügyben megszólalt egy úszóedző, Hornyák Sándor, aki az Origonak nyilatkozott.

Véleménye szerint a Magyar Úszó Szövetség elnökségének a verbális szexuális agresszió nem bűncselekmény, teljesen elfogadott, hogy trágárul, ocsmány hangnemben beszélnek nőkről a hátuk mögött, ahogy az elnök, Wladár Sándor tette Szepesi Nikolettel kapcsolatban.

Hornyák az egyetlen, aki vállalta az interjút, pedig több edzőt és úszót is megkerestek, de senki sem mert Wladár ellen nyilvánosan megszólalni.  Ez Hornyák Viktor szerint azért van, mert a félelem és a pénz irányítja az úszók világát, amely azonnal összezár, ha botrány van. 

Szerinte félelemben tartják az úszókat, és edzőket, néhány vezető mindenkin átgázol. Rengeteg ember függ tőlük a pénzelosztásban és rengeteg embernek a keze és a háttere mocskos. Mondhatja nekem Wladár, hogy gyerekvédelmi programot indít, ha közben így beszél és hatalomvágya van. -nyilatkozta a debreceni edző.

Hosszú Katinka is megszólalt a botránnyal kapcsolatban.

És ezeket olvastad már?