BOZÓT

Márki-Zay szerint a gyerek verve jó!

Kínos magyarázkodásra kényszerült Márky-Zay Péter egy rádióinterjú miatt, melyben állást foglalt a gyermekek testi fenyítése mellett. Az ezt követő támadások miatt most azt próbálja bizonygatni, hogy másként gondolta, mint ahogy mondta.
  • Szerző: ripost

„A testi fenyítés számomra egyáltalán nem azonos a gyermek bántalmazásával, verésével, a széleskörű félreértést látva hiba volt részemről ezt a kifejezést használni” írja szerda reggeli Facebook-posztjában Hódmezővásárhely polgármestere.

Márki-Zay Péter a múlt héten egy  rádióinterjúban azt mondta, hogy "nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem."

Ezek után most így próbálja "félreérteni" saját szavait:

„Elfogadhatatlan számomra a gyermekek bántalmazása, ugyanúgy, ahogy a válás és az abortusz is. Mindhárom esetre igaz ugyanakkor, hogy a törvényi szabályozásnak nem az én elveimet kell követnie, mindhárom esetben elfogadom, hogy”

a társadalmi normák nem esnek egybe az én személyes meggyőződésemmel".

Márky-Zay szerint a "gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékre ütéssel éri, hanem például a válással, szeretethiánnyal, a mindent ráhagyó neveléssel, ami nem készíti fel őket a társadalmi együttélésre (már az óvodában sem, nemhogy később a szenvedélybetegségekkel és a munkahelyi elvárásokkal kapcsolatosan)."

„A gyermeknevelésről persze egyszerűbb hangzatos kijelentéseket tenni, mint a gyakorlatban is kiegyensúlyozott, szeretetteljes és boldog embereket nevelni” - írta Facebook-közleményében Márky-Zay Péter.

Forrás: 444.hu

És ezeket olvastad már?