Létrehozva: 2021.12.01.

Márki-Zay egyből eltörölné a szerinte „borzasztó„ gyermekvédelmi törvényt

Nem akar válaszolni a gyermekvédelmi népszavazás Márki-Zay Péter megfogalmazása szerint „ostoba„ kérdéseire a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay ezt az M1 stábjának nyilatkozta. A politikus leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbá elmondta, hogy egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson, és el se megy rá.

 

Márki-Zay Péter az M1 riporterének kérdésére is egyértelművé tette, hogy

Ha tehetné, eltörölné a gyermekvédelmi törvényt.

Tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló, vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

„Egyből el fogjuk törölni ezt a borzasztó törvényt. Igen”

– fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje, majd hozzátette: „Ki az az elmeháborodott, aki azt gondolja, hogy szülői engedély nélkül akar bárki Magyarországon, vagy bárhol a világon óvodás gyerekeknek nemet változtatni„. Márki-Zay egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson
(Fotó: MTI) Márki-Zay Péter szerint a törvény gyűlöletkeltő és ő az LMBTQ-lobbi kiskorúakat célzó propagandáját nem tartja valós problémának. A baloldal miniszterelnök-jelöltjének arra ugyanakkor nincs ötlete, hogy mit tenne akkor, ha kiderül, hogy tévedett és mégis valós a probléma. Márki-Zay ”ostoba„ kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni. Ahogy arról a Ripost is , az országgyűlés keddi ülésén döntött arról, hogy a gyermekvédelmi törvény megvédéséről népszavazást tartanak 2022 tavaszán. A baloldali pártok az erről szóló parlamenti vitát és a szavazást is bojkottálták. Az M1 felvétele alább tekinthető meg.

A következő kérdésekről lehet majd népszavazás a gyermekvédelem témájában:

  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?„
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?”
  • „Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?„

A brüsszeli bizottság ma újabb fokozatba kapcsolta a gyermekvédelmi törvény miatti eljárást, ezzel folytatják a Magyarország elleni támadást – áll a Fidesz sajtóközleményében.

Azért támadják hazánkat, mert Brüsszel és a baloldal nálunk is be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolákba és az óvodákba. Márki-Zay-Péter, a baloldal kijelölt vezetője egyértelműen kijelentette, hogy a baloldal el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és nem támogatja a gyermekvédelmi népszavazást sem. A Fidesz-KDNP kiáll a gyermekek védelméért és Európában először a magyar emberek mondhatják el véleményüket egy népszavazáson a gyermekekre irányuló és szülőket megkerülő agresszív szexuális propagandáról.
Már régen találkoztunk ennyire ocsmány, gusztustalan provokációval, ami a hitünket, vallásunkat, meggyőződésünket érte – reagált a Hirado.hu-nak csütörtökön Kövér László házelnök a norvég posta reklámjára, amelyben a Mikulást homoszexuálisként ábrázolták.
Az Országgyűlés elnöke a portálnak adott videós interjúban arra a kérdésre, hogyan éli meg, hogy egyes politikusok a gyermekek védelme érdekében sem emelkednek felül pillanatnyi érdekeiken, úgy válaszolt: ha két unokájának olyan világban kell élnie, ahol a legalapvetőbb kérdésekben sincs érték- és érdekazonosság a társadalom tagjai között, az „veszélyes és nehezen élhető világ lesz”. Szerinte a még aktív korban lévőknek „a normalitást vissza kellene helyezni a jogaiba”, legalább 30 évet kellene visszamenni az időben, tisztázni kellene és konszenzusra kellene jutni a legalapvetőbb kérdésekben. Ilyennek nevezte, hogy a család a társadalom legfontosabb alkotóeleme, hogy mindenkinek joga van a saját vallását megélni, és hogy egy nemzet tagjai vagyunk.

Európai emberként kifejezett aggodalmat érez

A házelnök elmondta: emlékszik, hogy 2010 előtt minisztériumi döntéselőkészítő dokumentumok születtek például arról – másolva a nyugati példákat -, hogy az óvodapedagógusok ne erőltessék a nemi sztereotípiákat. De ezt akkoriban még próbálták titokban tartani. Ez a világ itt dörömböl Magyarország kapuin is most már – jegyezte meg. A Nyugat-Európában végbemenő kulturális változásokról szólva elmondta: európai emberként kifejezett aggodalmat érez. Évezredekig a Nyugat kulturális, civilizációs közösség is volt. Az, hogy mi történik Európa katedrálisai körül, milyen értékekkel, vallással, törvényekkel bíró közösség ver ott tanyát, „nekünk sem mindegy, mert a közös kultúrkincsünk van veszélyben” – fogalmazott. Hangsúlyozta, Magyarország csak annyit tud tenni, hogy „a saját határainkon megállítsuk az őrületnek ezt a hullámát”.

A szavazóknak azt üzente, mérlegeljék, mit veszíthetnek

A Mikulást homoszexuálisként ábrázoló norvég posta reklámjáról szólva azt mondta: azt két súlyosbító tényező még aljasabbá teszi. Egyrészt állami intézményről van szó és nem „Soros Gyuri bácsi NGO-iról”, másrészt gyermekeink legkedvesebb ünnepeinek egyikét gyalázza meg. – Mindennek van határa, csak az aljasságnak és az abszurditásnak nincs – közölte. Az ilyen reklámok célja szerinte a tudatos provokáció a határok újabb és újabb kitágítására; és „sunyi visszaélés a keresztényi türelemmel”. Márki-Zay Péterről szólva azt mondta, nem romlott róla a véleménye, mert az eddig is olyan volt, ahonnan „nincs már lejjebb”. A szavazóknak azt üzente, mérlegeljék, mit veszíthetnek, ha ugyanúgy „elrontják a választást”, mint 2002-ben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

hirtv.hu

Vezércikk – A baloldal új reménysége mögött máris megjelent a Bajnai Gordon nevével fémjelzett datadatos csapat + videó

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Nem hiszed el, miből él most Klapka György lánya

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában

POLITIK

Be akarják tiltani a dohányzást a britek