Létrehozva: 2017.06.17.

Lázadás a Jobbikban. Simicska jelzálogot jegyeztet be a pártvagyonra?

Már többen a szemébe mondták Vonának, hogy elhibázottnak és veszélyesnek tartják a Simicskával kötött szövetséget. Szerintük sorsdöntõ hiba volt "csicska-párttá" zülleszteni a Jobbikot. Megindult a szervezkedés.

A pártot féltő jobbikosok egyre határozottabban adnak hangot annak, hogy a Simicska-féle szövetség a párt vesztét okozhatja, s nem akarják  ezen az úton bármi áron követni Vona Gábort. Értesülésünk szerint a lehetséges lépésekről a hét végén már egyeztettek is a pártelnököt bíráló politikusok.

Különösen veszélyesnek tartják a tiltott pártfinanszírozás és költségvetési csalás egyre megalapozottabb gyanúját, ami büntetőjogi szempontból is lehetetlen helyzetbe hozhatja a Jobbikot.

Mint ismeretes a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz  Simicska plakátcégeinél. A gyanú szerint a cégek jóval kevesebb a Jobbiknak biztosított plakáthelyet vallottak be az adóhatóságnak a valóságosnál.

Védhetetlen helyzetek sora

A veszélyt érzékelő józanabb Jobbik politikusok hamar rádöbbentek arra, hogy a párt által nyilvánosan bevallott plakátok száma és a hozzájuk kapcsolt összeg  büntetőjogilag is védhetetlen helyzetet jelent.

Ugyanis a 3 000 plakáthelyért - ezt a párt gazdasági vezetői állítják -  plakátonként 2 hónapra átlagosan összesen 14 214 forintot, azaz napi szinten mindössze 233(!) forintot fizettek.

Ez a szokásos piaci árnak csupán a töredéke. Ha ez igaz lenne, akkor Simicska gyakorlatilag a "nevére vette" a Jobbikot, hiszen saját gazdasági lehetőségeit lényegében ingyen bocsátotta a párt rendelkezésére...

A Vonát bíráló jobbikosok szerint mindez már vállalhatatlan helyzetet jelent, így már túl "rövid a póráz. Többen attól tartanak, - máris terjednek az erről szóló értesülések, - hogy

Simicska - szokásos módszereivel élve - titokban  már jelzálogot jegyeztetett be a pártvagyonra vagy annak egyes elemeire.

Milliárdos büntetés jöhet...

Ráadásul súlyos büntetés is fenyegeti a Jobbikot, ugyanis a pártfinanszírozásra vonatkozó törvény szerint  gazdasági társaság nem pénzelhet ily módon sem egy pártot. A pártok gazdálkodásának ellenőrzésére jogosult az Állami Számvevőszék szankcióként emiatt az árkülönbözet 10-szeresének a megfizetésére is kötelezheti őket. Ami akár megroppanthatja a Jobbikot, hiszen a plakátkampány piaci értéke 2 és fél milliárd forintra tehető.

Amennyiben még az áfát sem fizették meg az irreálisan alacsony plakátdíjak után, akkor áfacsalás miatt is büntetőeljárás indulhat Vona Gábor és a párt gazdasági vezetői ellen.

A józanabb Jobbik politikusok szerint ez a hazárdjáték már akár párt létét veszélyezteti, ezért sürgősen lépni kell. Hétvégi tanácskozásukon a reálisan megtehető lépéseket vették sorra, az esetleges pártszakadást, illetve Vona Gábor elmozdítását, vagy lemondásra kényszerítését is beleértve.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Ittas nő miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Budapestről induló repülő

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben