BOZÓT

Koronavírus: még az iráni betegek ágyát is elvitték a Corvin sétányról

A hétköznapok része lett Budapesten, hogy jönnek a maszkos mentősök, néha maszkos rendőrök kíséretében, és karanténba visznek embereket. A Corvin sétányon lakók elmesélték lapunknak, hogy szombaton még a fertőzésgyanús irániak ágyát is elszállították a maszkos, védőfelszerelésbe öltözött emberek.
  • Szerző: Ripost

Tiltakoztak, nem akartak a mentőkkel menni, ezért rendőröket kellett kihívni ahhoz a két iráni diákhoz, akiket szombat kora délután szállítottak kórházba a budapesti Corvin-sétány egyik lakásából. A két diák később a kórházban is ellenállást tanúsított, ezért oda is rendőri erősítést kértek.

Az ott lakók beszámolója szerint rengeteg védőfelszerelésbe, maszkba öltözött mentős és rendőr lepte el a Corvin sétányt. „Rengetegen jöttek, de nem válaszoltak a kérdéseinkre. Az egyikük mogorván csak annyit mondott, hogy nem mondhat semmit. Elég nagy pánikot okoztak, volt olyan anyuka, aki a babakocsival sétált errefelé, de amikor meglátta a védőruhás embereket, elszaladt a másik irányba. Láttuk, hogy még egy ágyat is lehoztak a házból, ahonnan végül elvitték az irániakat. Rögtön lefertőtlenítettek mindent, a lenti kis éttermet és az üzleteket is, de sokan még egy nappal később is kesztyűben jönnek ki a házból, mert félnek” – mesélték nekünk a szemtanúk.

Egy ágyat is elvittek a Corvin-sétányról

Egy nappal később már nincs sok nyoma a drága bérlakásokkal teli házban, hogy elvittek innen több lakót is – se pánik, se ijesztő rendőrségi vagy egyéb szalagok, csak a felirat a ház képviseletétől, hogy milyen intézkedéseket tesznek a koronavírus ellen. Jöttek a maszkos emberek, de az élet máris visszazökkent a normál kerékvágásba – úgy látszik, ez az, amihez hozzá kell szoknunk a következő időkben…

Bűncselekmény ellenállni a mentőknek!

A hatóságok figyelmeztetnek: engedelmeskedni kell a mentőknek, mert ha valaki nem tesz eleget a karanténra felszólító kérésnek, bűncselekményt követ el: ha megfertőz valakit, súlyos testi sértéssel is megvádolható, ha pedig az általa megfertőzött ember meghal, halált okozó testi sértés miatt vonják felelősségre! – hangsúlyozta Lakatos Tibor ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője. Mint fogalmazott, szombaton is volt rendőri intézkedés, mert „két iráni állampolgár a kötelező határozat ellenére nem volt hajlandó magát alávetni az elzárt megfigyelés szabályainak”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?