BOZÓT

Körmére nézett a NAV a körmösöknek, ez derült ki

Meglepő dolgokra derült fény. Jól megy a kozmetikusoknak, masszőröknek, körmösöknek: hirtelen sokkal többet keresnek.
  • Szerző: Ripost

Hirtelen milliókkal többet termelnek a műkörmösök. Na nem arról van szó, hogy ennyivel több vendégük lett, a hirtelen növekedésnek az adótraffipax az oka.

A NAV Pest megyében tartott ágazati szemlét, amelyben a helyi fodrászokat, kozmetikusokat, műkörömépítőket és masszőröket keresték fel. A kiválasztott szalonokban és üzletekben a revizorok előre, külön is tájékoztatták a szolgáltatókat, hogy az adóhatóság fokozottan figyelemmel kíséri majd a tevékenységüket, ezután a NAV a környéken megkezdte az üzletek forgalmának megfigyelését, dokumentálását.

Bizonyos hiányosságokra már ekkor fény derült, de a lényeges mozzanatok ezután következtek. A revizorok szűkítették a kört, és csak nagyjából egy tucat vállalkozó helyzetét elemezték alaposabban. A különböző időszakok számláinak, bizonylatainak összevetésekor pedig kiderült, hogy igencsak megugrott az érintettek bevallott, legális forgalma:

a vendégek száma 228 százalékkal nőtt, a bevétel másfél millióval volt magasabb.

A legnagyobb növekedést a műkörmösöknél és a manikűrösöknél, valamint a masszőröknél tapasztalta az adóhatóság.

Tavasz óta több száz milliós többletbevétele keletkezhetett a költségvetésnek az újszerű tájékoztatási rendszer beindítása és az amiatt jogkövető magatartást tanúsító vállalkozások pluszbefizetései nyomán – írja a Magyar Idők.

És ezeket olvastad már?