Létrehozva: 2018.03.07.

Kórházba juttatta idős, kisnyugdíjas szomszédját a nyájas magyar politikus

Évek óta presszionálja mindenféle módon idõs, kis jövedelmû szomszédját a jól ismert magyar politikus. Ki akarja piszkálni a lakásából. Változatos módszerekkel dolgozik.

Szerző Ripost


Egyre rafináltabb módszerekkel próbál hozzájutni nyugdíjas szomszédja lakásához Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke néhány éve vetett szemet az idős férfi lakására, a nyugdíjas azonban nem volt hajlandó eladni az ingatlant. Hadházy ezért - a szomszéd állítása szerint - valóságos hadjáratot indított ellene, ahogy fogalmazott: évek óta sanyargatja őt.  Az idős férfit jelenleg kórházban ápolják válságos állapota miatt. Összeroppant.

 Évek óta próbálkozik az idős férfi kipiszkálásával

A legfrissebb hírek szerint válságos állapotban fekszik a szekszárdi megyei kórházban az a nyugdíjas férfi, akit az LMP-s Hadházy Ákos akar kipiszkálni a saját  lakásából. Rafinált eszközökkel megpróbálta például olyan eltartási szerződésbe belekényszeríteni, ami a politikusnak kedvez. Az idős férfi lányai az utolsó pillanatban tudták csak megakadályozni az édesapjukat lehetetlen helyzetbe hozó próbálkozást.

 

Még a vizet is elzáratta

A zöldpárt társelnöke évek óta ellehetetleníti a 69 éves  idős, kisnyugdíjas szomszéd életét, csak hogy megszerezze a lakását. Hadházy például elzárta a vízvezetéket a szomszédjánál, csak hogy kiüldözze a lakásból.

A betegeskedő kisnyugdíjas így másfél éven keresztül az udvarról hordta  botladozva a vizet egy vödörben.


Az idős férfi, Acsádi Róbert és a Hadházyék egy társasházban laknak Szekszárdon. A három lakásból kettő Hadházy tulajdonában van, de a politikus szemet vetett a szomszédja lakására is.
Hadházy először eltartási szerződéssel próbálkozott a Bartina utcai házban lakó idős férfinál, ám Acsádi Róbert elutasította az ajánlatot.

Két hét alatt félmillió, vagy tűnés a lakásból!

 Hadházy ezután ravasz csapdát eszelt ki. Felújította a társasház egyébként jó állapotban lévő tetőszerkezetét, mintegy két és fél millió forintért. Aztán egy, csak  maga Hadházy által "megszavazott" lakógyűlési határozatra hivatkozva arra kötelezték a kispénzű nyugdíjast, hogy a tulajdoni hányadnak megfelelően félmillió forinttal járuljon hozzá a javítási költségekhez. Ezt az összeget ráadásul két héten belül kellett volna előteremtenie.
Az idős nyugdíjas a TV2-nek elmondta, hogy szerinte Hadházy mindenképpen meg akarta szerezni az ő tulajdonrészét is, ezért újította fel az egyébként jó állapotban lévő tetőszerkezetet. Szerinte a politikus tudta, hogy ő nem tud fizetni.

 

Havi 43 ezret hagyott meg neki...


Az idős férfi kórházba kerülése előtt ezt mondta:

"Azért csináltatta meg a tetőt, hogy elűzzön innen!"


Hadházy pert is indított az egyre kétségbeesettebb idős férfi ellen, és elérte, hogy Acsádi nyugdíjából részletekben vonják le a tető javításának rá eső költségeit, valamint a perköltséget is.


"Minden hónap huszadikáig, ha egy napot kések, akkor már kitehet a lakásomból, ami ki van fizetve, enyém a tulajdonjog, a haszonélvezet."


A politikus nem tétovázott, az első adandó alkalommal végrehajtást kért, felbecsültette az ingatlant, és azt akarta, hogy  lakást azonnal bocsássák árverésre, hogy megszerezhesse. Acsádi kifogást emelt ez ellen, és részletfizetést kért, amit jóváhagytak.

A szerencsétlenül járt nyugdíjasnak emiatt a havi 70 ezer forintos nyugdíjából 27 ezret vonnak le,  havi 43 ezerből kell megélnie. Azt mondta, előfordul, hogy tűzifára sem telik, ezért egész nap fagyoskodnia kell.

A férfi néhány napja összeroppant, válságos állapotban került kórházba.  Hozzátartozói szerint semmi áron nem akarja, hogy a lakása végül a politikusé legyen.

 

Tegnap este érkezett a hír, hogy a kórházban váratlanul elhunyt az idős férfi, szervezete nem volt képes megbirkózni a viszontagságokkal.

 

 

 

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Így omlik össze a hatalmas híd, miután nekimegy egy nagy hajó + videó

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-