BOZÓT

Kocsis Máté: Elképesztő, hogy a baloldalon 15 év alatt nem tudták Gyurcsányt leváltani

A Fidesz frakcióvezetője is megszólalt az őszödi beszéd 15. évfordulója kapcsán.
  • Szerző: Ripost

„Nem tudom elfogadni, hogy ennyi év után még mindig ezzel az ürgével kell politikai vitában állni” – így kommentálta az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóját a Fidesz frakcióvezetője a Mediaworks Hírcentrumának.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kocsis Máté 2006 szeptember 17-én mindössze 25 éves volt és éppen otthon takarított amikor először hallotta késő délután Gyurcsány Ferenc elhíresült beszédét – írja az Origo.

Az eddigi legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót a Fidesz-frakció szóvivője.

Halász János tájékoztatása szerint alig tíz nap alatt több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttek össze, ami megmutatja, hogy az emberek nem felejtették el, hogy a Gyurcsány-kormány mennyit hazudott annak idején, ezért nem akarják, hogy ez az időszak visszatérjen – értékelt.

A kormánypárti politikus felidézte: 2002-ben, amikor kormányra került a baloldal, azt ígérte, hogy nem emeli a rezsi árát, de két-háromszorosára növelte. Ígérték, hogy nem „bántják” az adókedvezményeket, de elvették az otthonteremtési támogatást, a családi adókedvezményeket. Arra is szavukat adták, hogy emelik a béreket, de csökkentették a kereseteket, elvettek a nyugdíjasoktól egyhavi juttatást, valamint egyhavi bért a közalkalmazottaktól is – sorolta, jelezve:

nem egy új baloldal érkezik, hanem a Gyurcsány-korszak akar újra visszatérni, és ugyanott folytatnák, ahol abbahagyták.

Halász János továbbá arra is kitért, hogy a kormánypártok évadnyitó frakcióülésén határozottságot és nagyon sok munkát kért tőlük Orbán Viktor miniszterelnök. A szóvivő beszámolója szerint szó volt a gazdaság helyzetéről, a migrációs kérdésekről, a járványhelyzet kezeléséről, az oltásról, és a gyermekvédelmi törvényről is.

Utóbbival összefüggésben – az Európai Parlament napokban elfogadott állásfoglalása kapcsán – kiemelte: ez egy baloldali többségű társaság, próbálnak segíteni a magyar elvbarátaiknak, de nincs jogkörük ez ügyben. Azért is hozta meg a magyar parlament a vonatkozó törvényt, mert a gyermekvédelem ügye nemzeti hatáskör mindenütt Európában.

Ezt szeretnénk megerősíteni a népszavazáson is, amellyel meg lehet üzenni Brüsszelnek, hogy ez csak ránk, magyarokra tartozik, ebbe nem szólhatnak bele

– húzta alá.

Arról, hogy a népszavazás egy napon legyen-e a parlamenti választással, azt mondta, ehhez törvényt kell módosítani. A vonatkozó ellenzéki indítványt meg kell fontolni, de még nem hoztak döntést róla.

Halász János végül kijelentette:

az uniós források visszatartását Magyarország zsarolásának tartja, ezért ebben az ügyben harcolni fognak a végsőkig, és meg is nyerik a csatát.

Jelezte: a gazdasági eredményeknek köszönhetően a fejlesztési programokat saját erőből is el tudják indítani.

A XXI. Század Intézet felhívással fordul azokhoz, akik jelen voltak a 2006. őszi tüntetéseken, és megtapasztalták a legfelsőbb szintről érkező, politikai utasításra végrehajtott rendőri erőszakot. Arra kérnek mindenkit, hogy küldjék el az intézetnek az akkori eseményekről készült fényképeket, videókat annak érdekében, hogy a 2006-os történéseket soha többé ne lehessen letagadni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?