BOZÓT

Kinek a pénzéből utazott Márki-Zay Washingtonba?

Nem hajlandó elárulni Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter és a bukott liberális exképviselő, Kész Zoltán, hogy kinek a pénzéből és milyen célból utaztak Washingtonba. Összevissza beszélnek, és csak egyre gyanúsabb az egész...
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy állításaikkal ellentétben nem a külügyminisztérium tisztségviselőivel, hanem a nyugalmazott diplomatákat tömörítő, civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyalhattak.

De vajon miért mentek? Csak pénzt kunyerálni mentek Washingtonba? Kaphattak egyáltalán Amerikából pénzt? 

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán sem a meghívóik nevét nem voltak hajlandóak elárulni, sem azt, kivel fognak tárgyalni, csak annyit közöltek: a magyarországi helyzetről „tárgyalnak" az amerikai „külügyminisztérium" tisztségviselőivel.
A nagyobb átláthatóság jegyében azt is elfejeltették tudatni a közvéleménnyel, hogy ki fizette az útjukat. 

Az állítólagos „találkozó" után azonban sem Márki-Zay, sem Kész, sem a velük baráti média nem közölte, hogy pontosan kikkel is találkoztak, illetve kikkel tárgyaltak.

 

Sajtóhírek szerint az ellenzéki politikusok nem az amerikai külügyminisztérium (State Department vagy Department of State) tisztségviselőivel, hanem a civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyalhattak.

A találkozóra a fényképek alapján az AFSA-nak az amerikai külügy épületében lévő irodájában került sor, tehát még csak nem is a szervezet székházában.

Az AFSA valóban támogató szervezete a külügyminisztériumnak, de csak olyan tanácsadói hálózatot működtet, amelyhez nyugdíjas tisztségviselők, szakértők csatlakozhatnak, hogy javaslatokkal segítsék a külügy munkáját.

Az igazság kiderítése érdekében az Origo előbb telefonon keresztül próbálta elérni Márki-Zayt és Készt, de nem jártak sikerrel, így később mailben küldték el kérdéseinket az ellenzéki politikusoknak.

Egyelőre nem válaszoltak, így továbbra sem tudni, hol jártak, kinek a meghívására, kikkel tárgyaltak - és hogy ki fizette az útjukat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?