Létrehozva: 2018.01.25.

Kész a szereposztás! Hadházy lesz a táskás ember Simicska és az LMP között. Tényleg megvették a pártot...

Továbbra is szivárognak az információk a Paktumhajóról, ahol a hétvégén megszületett az egyezség Simicska Lajos "vezérkari tisztjei" és az LMP társelnöke, Hadházy Ákos között. Az LMP elsõ embere lényegében eladta a pártot.

Mint ismeretes, a hétvégén a legnagyobb titokban egy dunai hajón találkoztak a Simicska-birodalom első emberei és a függetlenségére mindmáig oly büszke LMP vezetői.

Megszületett az egyezség, újabb és újabb részletek kerülnek napvilágra. Simicskáék - anyagi és médiaelőnyökért cserében - lényegében éppen úgy pórázra fűzték a pártot, mint korábban a Jobbikot.

Kész a teljes szereposztás.

A paktum mintájául Vona Gábor és pártjának bedarálása és korrumpálása áll, sajátos, hogy az ügylet „táskás embere” éppen a magát korrupcióellenes harcosként álcázó Hadházy lesz. A Simicska-LMP paktumban pontosan meghatározták már a szerepkörét is. Mivel a Jobbik kézi irányítását és „kistafírozását” tekintik példának, így hitelt érdemlőnek minősíthetők azok az értesülések miszerint,

vagyonelemek átadására, a tiltott párfinanszírozás körébe tartozó módszerek – alulárazás vagy akár készpénz támogatás – alkalmazására is sor kerülhet.

 

 A %RIPOST% értesülése szerint Vona Gábor végigasszisztálta a Simicska-LMP paktum megszületését, hasznos tanácsokkal szolgált, hogy az Állami Számvevőszék által leleplezett, 600 milliós bírsággal végződő plakátügylet csapdáit elkerülhesse az LMP. A következő lépcsőben Hadházy már a további részletekre is rálátó, áldiplomás Volner Jánossal kell hogy egyeztessen.

A paktum szereplői, Simicska Lajos és az LMP, nyilvánvalóan abban reménykednek, hogy a választásokig hátralévő alig több mint 70 napban nem buknak le, az Állami Számvevőszék nem tudja ennyi idő alatt leleplezni a tiltott pártfinanszírozást.

Sajtóértesülések szerint Simicska nem véletlenül Hadházyt választotta táskás embernek. Amint azt több orgánum megírta, Hadházyt korábban is Simicskáék küldték a pártba, azért hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan állítják, hogy Hadházy már évekkel ezelőtt elköteleződött az oligarchának, akinek „fogott embere”, ezért személyesen irányítja.

Beismerés lépésről lépésre

Az LMP társelnöke amúgy - nyilvánvalóan félve a lelepleződéstől -, a Simicska-paktum kapcsán a lassú beismerés módszerét választotta. Előbb csak annyit ismert el, hogy néhányszor találkozott Simicskával és fiával, aztán a

Magyar Narancs legfrissebb számában már azt is bevallotta, hogy Simicskával politikai kérdésekről, a közelgő választásokról is egyeztettek.

Ebben az interjúban már azt is kénytelen volt bevallani, hogy az LMP vezetőségének megbízásából tárgyal Simicskával. Így nyilvánvaló, hogy a napokban megszületett paktumot is a párt vezetőinek tudtával kötötte meg.

A rövid pórázért, a kézi irányításért cserében Simicska nemcsak anyagi támogatást, de teljes médiabirodalmának lehetőségeit is adja. A gondosan titkolt hétvégi találkozóra már meghívták a HÍR TV Vona Gábort futtató médialakájait, de még a Zsúrpubi nevű jobbikos heccportál főszerkesztőjét is.  (Õ afféle média-házibarátja Vonának, a nejével közösen is szerkesztget egy portálfélét) Máris telefonszámokat cserélgetett Hadházy a HÍR TV szerkesztőivel, bemutatták a Reggeli Járat készítőinek is.

Mindannyian az LMP szolgálatába szegődnek a "rövid pórázért", a párt függetlenségének feladásáért cserében. Természetesen ott voltak a Paktumhajón az LMP sajtóügyekért felelős vezetői, sőt szóvivői is. Furcsa látvány nyújtottak Vona Gábor jobbján, Hadházyval együtt, különösen, amikor a titkos egyezség után egyenként elszivárogtak a helyszínről...

Aztán néhány perc múlva, szintén egyedül, hogy senkit ne lehessen senkivel összekötni, jött Vona Gábor egyik "őrkutyája" is.  Természetesen a Paktumhajón bemutatták Hadházynak...

Megszülettek már az első gúnyrajzok is...

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-