BOZÓT

Káromkodva ugrott egymásnak az ellenzék Budapesten

Röpködnek a válogatott szidalmak, méghozzá sokszor kocsmai stílusban. Tényleg elképesztő.
  • Szerző: Ripost

Nagy ellenzéki összeborulásról álmodozott a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció, az MSZP, a láthatatlan pártnak minősíthető Párbeszéd és a Momentum.

Tették mindezt a Jobbik és az LMP megkérdezése nélkül, akik aztán már-már szó szerint rázni kezdték az öklüket és válogatott szidalmakat zúdítottak az ellenzék másik részére.

Történt ugyanis, hogy szombaton a nullaszázalékos Párbeszéd, a Momentum nevű viccpárt, a Gyurcsány-féle DK, és az MSZP sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ellenzéknek megvannak a közös polgármesterjelöltjei az önkormányzati választásra. Ám a Jobbikot és az LMP-t kihagyták a buliból!

Ettől az ellenzéki térfél ismét csatatérré változott, egymásnak estek a felek.

“Szarh*ziak!” , “Gáz az egész”, “Mentek el a pics.ba mind, de gyorsan!”- ilyenek voltak a legjellemzőbb politikai kommentek a Jobbik és az LMP háza táján.

Sorra nyilvánultak meg a csalódott politikusok, újságírók és közéleti szereplők, ezekből csemegéztünk.

 

Az LMP, a Jobbik és Puzsér Róbert közös közleményében máris azzal vádolta a szocialista pártot, hogy az ellenzék megosztására játszik, és kizárólag pozíciókkal seftelnek.

Elkeserítőnek találják az egészet és sajnálkoznak, hogy a kapzsiság győzött az elvek felett.

Az Origo értesülései szerint a Momentum tagságának jelentős részénél kiverte a biztosítékot, hogy Fekete-Győrék összeálltak a baloldallal.

Azaz, a hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsított pártelnök dörgölőzik az orosz titkosszolgálattal dolgoztató Gyurcsányhoz.

“Attól, hogy az LMP-ben is vannak szarha*ziak, akik nem tartják magukat semmilyen megállapodáshoz, és ócska alkukat kötnek, attól még ez nem az elmúlt 30 év leváltása” – szegezte a Momentum vezetésének a kritikáját Pottyondy Edina a párt korábbi vezetője.

 “Ez a megállapodás nagyon gáz.

– egészítette ki a korábbiakat a Momentum exvezetője.

Az ellenzéki pánikot az mutatja a legjobban, hogy még a Gyurcsány Ferenc-féle DK, és az antiszemita Jobbik összefogását nyíltan hirdető hvg-s újságíró-politikai aktivista, Hont András is  tombolni kezdett a maga sajátos stílusában:

Mentek el a picsába mind, de gyorsan!

– kommentálta közösségi oldalán az újabb ellenzéki viccparádét.

Folytatódik tehát az ellenzéki pártok közti belháború, teljes a megosztottság Budapesten, valószínűleg hamarosan még ennél is jobban egymásnak esnek a pozíciókért.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?