BOZÓT

Karácsony újra kerékbilincset rakna a szabálytalanul parkoló autókra

Tarlós István 2018-ban megszüntette, Karácsony most visszavezetné a kerékbilincses rendszert, Fürjes Balázs államtitkár és Vitézy Dávid is bírálja a tervezetet.
  • Szerző: Ripost

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára és Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója is bírálja, hogy a 2020-as fővárosi költségvetési javaslat szerint újra bevezetnék a kerékbilincs használatát Budapesten.

Fürjes Balázs, aki Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős, szerdán a Twitteren azt írta, hogy míg „Tarlós kivezette, Karácsony bevezeti” a kerékbilincset, mivel idén újra alkalmazhatják ezt az eszközt a fővárosban. „Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt, a szabálytalanul parkoló autót, ezért is szűnt meg 2018-ban” – tette hozzá. „Volt erről konzultáció?” – zárul az államtitkár bejegyzése.

Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán azt írta, a szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag. „A kerékbilincselés újbóli bevezetése épp ezen, a város számára legégetőbb szabálysértési problémán semmit sem segít, hisz kerékbilincset csak olyan autóknál lehetne alkalmazni, amelyek a forgalmat nem akadályozzák – olyankor pedig a bírságolás is elegendő eszköz” – fejtette ki. Szerinte a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.

A Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott 2020-as összevont budapesti költségvetést a február 26-i ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A budapest.hu-n olvasható javaslat a közhatalmi bevételek között említi, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által „ellátott kerékbilincselési tevékenység ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet”.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?