BOZÓT

Karácsony titokban tovább seftel a zuglói parkolással

Az Origo ismét lebuktatta a zuglói parkolási botrányba egyre jobban belekeveredő politikust. Most egy parkolási szoftverről kötött mindenkit megkerülve szerződést.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Karácsony Gergely, az ellenzéki roncsderbi egyik főszereplője ismét nagyon csúnyán lebukott. Az Origo még július közepén számolt be arról, hogy a polgármester egy új parkolási szerződést kötött a zuglói képviselő-testület és a helyi bizottságok megkerülésével. Akkor Karácsony tagadta a szerződés létét. Most bemutatták a titkos dokumentum részleteit. Így többek között kiderült az is, hogy mivel a szerződés értékhatára egymillió forint felett van, ezért az illetékes bizottságot tájékoztatni kellett volna. 

Nagy titokban kötötte az újabb parkolási szerződést  az alkalmatlan zuglói polgármester, Karácsony Gergely. Önkormányzati forrásból származó információik szerint a szerződés kicsivel több, mint 3 hónapra – azaz Karácsony polgármesteri mandátumának végéig – szól. Az új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, tehát nem is véleményezhették.

A szerződés tárgya egy szoftvercsomag értékesítése a zuglói önkormányzat részére, amivel a parkolási rendszer működését biztosítják.

Az önkormányzat Karácsony javaslatára július 10-én vette saját kézbe a parkolás-ellenőrzési feladatokat, miután lejárt az egyik botrányos szerződés. Karácsony Gergely még július elején azt állította, hogy az első nap tapasztalatai alapján megfelelően működik az új rendszer.

Arról nem beszélt, hogy bármilyen új partnert bevont volna, illetve arról sem, hogy a lakosságot vagy a képviselőket tájékoztatta volna az ügyben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?