BOZÓT

Hiába tett beismerő vallomást Botka, elsikálják a Rolex-ügyet

Az illetékes bizottság elutasította az ellenzék vagyonnyilatkozati eljárását. Nem lesz következménye Botka hazugságának.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Személyeskedésbe torkolló politikai vita bontakozott ki Szegeden az önkormányzat jogi bizottságának ülésén, Botka László vagyonnyilatkozat-tételi eljárásával kapcsolatosan. Végül az MSZP és a Gyurcsány-párt tajai összefogtak és leszavazták az ellenzéki indítványt. Ez azért is különös mert a Demokratikus Koalíció több fórumán eddig élesen bírálták Botkát a hamis vagyonnyilatkozat miatt.

Amint az kiderült,egy többmiliós Rolex órát   és egy  300 négyzetméteres telket "felejtett" ki az MSZP miniszterelnök-jelöltje bizonyíthatóan a vagyonnyilatkozatából.

Ráadásul titkolni próbálta, hogy a család huszonötmilliós luxusdzsipjének is ő az üzembentartója.

A zárt ülésen a baloldali képviselők végül 6:3 arányban leszavazták az előterjesztést, annak ellenére, hogy például a Rolex óra ügyében már beismerő vallomást is tett Botka László, igaz úgy döntött, hogy álnaív módon a jogszabályok ismeretének hiányára hivatkozik.

A be nem vallott többmilliós Rolex óráról azt nyilatkozta, hogy azért "felejtette" el feltüntetni a vagyonnyilatkozatában mert az órát a feleségétől ajándékba kapta és nem volt róla tudomás, hogy egy Rolex óra többmilliós értéket jelent.

„Negyven percen keresztül kerülgette a témát a bizottság, mint macska a forró kását, úgy éreztem, hogy van remény, hogy megszavazzák, s így megtudjuk azokat az információkat, amik a közvéleményt foglalkoztatják, ám  a maratoni zárt ülésen végül 6:3 arányban leszavazták az előterjesztést” – közölte Nógrádi Tibor, a FIDESZ helyi vezetője, aki szerint a szavazati arány arra utal, hogy Botka Lászlónak komoly takargatnivalója van vagyoni helyzetéről.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?