BOZÓT

Gyurcsányné piszkos alkut köthetett egy pozícióért

Egyre több jel bizonyítja, hogy sötét alku áll a csaló portugál EU alkalmazott ügye mögött.
  • Szerző: Ripost

Tegnap este Böröcz László a Fidesz frakcióhelyettese volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége, ahol érdekes szempontból közelítette meg az Origo által feltárt, Gyurcsányé korrupt asszisztensének ügyét. Feltette a kérdést, miszerint vonható-e bármiféle párhuzam aközött, hogy Gyurcsányné lett a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) alelnöke, miközben a terhelt múltú, portugál Jose Alberto Alves Pereira lett az asszisztense.

 

Piszkos alku lehet a háttérben

"Az igazi kérdés az, hogy miért alkalmaznak Dobrev Kláráék egy ilyen hátterű korrupt politikust, tanácsadót" - tette fel a kérdést Böröcz, aki ezt követően egy sötét háttéralku lehetőségét vázolta fel. 

Felmerül a kérdés, hogy ez volt-e a deal, hogy ő alelnök lehessen a szocialista frakcióban vagy ez volt a deal, hogy a fideszes képviselőket nem szavazták meg a bizottságokba.

- érkezett a felvetés,

miszerint Gyurcsányné nem önszántából és jókedvéből foglalkoztatja a korrupt portugál tanácsadót, hanem sokkal inkább önös politikai érdekei miatt. 

Az Origo írta meg először, hogy Jose Alberto Alves Pereira, a portugál Szocialista Párt (PS) európai parlamenti küldöttségének (delegációvezetőjének) volt tanácsadója mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, szerződéseket hamisított az előző uniós ciklusban (2014-2015 környékén), ami miatt nyomozást indított ellene a portugál rendőrség. A V4NA nemzetközi hírügynökség ezután arról cikkezett, hogy nyugdíjcsalás történhetett, hiszen a DK-nál éppen addig alkalmazzák Alves Pereirát, amíg betölti a 10 éves szolgálati viszonya, ami jobb nyugdíjat eredményez. A portál ezután részleteiben mutatta meg, hogy egy valóságos szocialista pénzügyi maffia működött Brüsszelben, aminek egyik központi szereplője Gyurcsány asszisztense volt.

Gyurcsányné ennek ellenére fenntartások nélkül alkalmazta a korrupt alkalmazottat. Vajon kik beszélték rá erre?

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?